NOVI LIST

Faggian i Knežević kazneno prijavljeni zbog gospodarskih malverzacija

Albert Faggian
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.06.2014.
u 15:23

Sumnjiče se zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju kojim su izazvali štetu Novom listu za oko 819 tisuća kuna

Alberta Faggiana (57), većinskog vlasnika Novog lista i Zadarskog lista, i Gordana Kneževića (58), predsjednika uprave riječkog dnevnika, policija je kazneno prijavila  Županijskom državnom odvjetništvu zbog gospodarskih malverzacija. Sumnjiče se zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju kojim su izazvali štetu Novom listu za oko 819 tisuća kuna.  

Kriminalističko istraživanje, koliko se zna, krenulo je nakon što su početkom ožujka protiv Faggiana, Kneževića i drugog člana uprave Slavena Žmaka, Sindikat novinara u Novom listu i predstavnik radnika u NO Damir Cupać podnijeli prijavu zbog sumnje u izvlačenje novca i sklapanje štetnih ugovora koji su riječki dnevnik doveli u stanje nelikvidnosti s blokiranim računom, a sve zbog dugovanja drugih Faggianovih tvrtki riječkom dnevniku.

Policija u prijavi tužiteljstvu navodi da su Faggian kao član uprave riječkog dnevnika i vlasnik Zadarskog lista i Knežević kao predsjednik uprave Novog lista u ožujku 2013. godine aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između dva dnevna lista smanjili dotadašnju cijena usluga te je od ožujka lani do travnja ove godine u takvom poslovnom odnosu Novi list ostvarivao manji  prihod čime je oštećen za oko 819 tisuća kuna.  

Prijava tužiteljstvu, sudeći po prvoj jučerašnjoj reakciji, G. Kneževića ne zabrinjava. Kako je rekao, radi se o trgovačkim ugovorima između dvije tvrtke o čemu su i on i Faggian već detaljno ispitani u policiji i uvjeren je da će se u daljnjem postupku potvrditi da nema elemenata za kazneni progon. Inače,  kazao je Knežević, Novi list je dao prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe jer su , zbog  petodnevne blokade računa od strane Porezne uprave i mogućih aktiviranja jamstava vjerovnika, ispunjeni uvjeti za taj postupak.

>> 'Nestanak Novog lista bio bi poraz hrvatskog novinarstva i javnosti'

Komentara 1

MX
Mister X
16:10 12.06.2014.

KEvo koju sliku ima EU o Balkanu; ( Hrvatska) i o njihovim """Građanima"""" zna se; ako neratuju međusobno onda ili kradu muljaju mafijaši jedni bjedni jadni polugladni ! Istina a i dokaz je svakodnevnih vjesti demokrata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije