Suradnja policija

Hrvatska policija uhitila hakera iz Ukrajine, U SAD-u ukrao 20 mil. $

mrtvo tijelo (1)
Davor Javorović/PIXSELL
29.08.2012.
u 22:13

Sjedinjene Američke Države namjeravaju tražiti izručenje Litvinenka.

U zajedničkoj akciji hrvatske i američke policije uhićen je ukrajinski državljanin Sergeij Litvinenko kojeg je Savezni porotnički sud Sjedinjenih Američkih Država optužio zbog njegove uloge u prijevarama u Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je MUP.

Prijevare je počinio putem sofisticirane internetske tvrtke, a materijalna šteta iznosi više od 20 milijuna dolara.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), uhitili  su Litvinenka u suradnji sa službenicima tajne službe Sjedinjenih Američkih Država, Odjela za domovinsku sigurnost i službenicima za provođenje zakona Veleposlanstva SAD-a.

Iz policije poručuju kako je u ovom uhićenju surađivalo je nekoliko policijskih agencija iz triju zemalja. Slučaj računalnog kriminaliteta uključuje trgovanje podacima s ukradenih kreditnih kartica, pranje novca, upadanje u računalne sustave i hakiranje. Sjedinjene Američke Države namjeravaju tražiti izručenje Litvinenka.

Komentara 10

VI
Vito
06:29 30.08.2012.

29.08.2012. u 23:14h gulag Točno tako.. Da im netko nije naredio hvatanje piromana, niti danas ih ne bi hvatali, kao što ih nisu hvatali u prethodnim godinama... Očito se nešto počelo mijenjati u korist stanovništva... Ili je kriza u sudskojskoj blagajni potakla suradnju kako bi suci opravdali potražnju za plaćama do kraja godine...

VI
Vito
06:30 30.08.2012.

KOme se ne sviđa što tražim od novinara osnvno poštovanje hrvatskog zakona o hrvatskom pismu i hrvatskom jeziku?

VI
Vito
06:25 30.08.2012.

Nije mi jasno jedno - koje su to sad države? Poznajem Ujedinjene Američke Države, ili hrvatskim pravopisom USA Srbi govore i pišu sjedinjene, jer se boje slova U i to nam nameću i dalje, nakon što smo se odvojili odd njih... Sram vas bilo... Kad već pišete znak $ za dolar, onda budite toliko pismeni pa napišite i dvadeset milijuna kao 20.000.000 $ Ovako ispadate totalno nepismeni... Ili još gore - ne poštujete službeno hrvatsko pismo i pravopis...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije