Nepravomoćno

Karlovački policajac uvjetno osuđen zbog premlaćivanja Ajkića

\'22.03.2011. Karlovac - Na opcinskom sudu u Karlovcu pocelo sudenje policajcu Kristijanu Migalicu za premlacivanje Alena Ajkica.Alen Ajkic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
16.06.2011.
u 20:30

Sudsko vijeće nije vjerovalo iskazu policajca Kristijana Maglića, koji je tvrdio da je Ajkić pao i udario glavom o sanduk

KARLOVAC – Karlovački policajac Kristijan Maglić nepravomoćno je na Općinskom sudu u Karlovcu uvjetno osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog teškog ozljeđivanja Alena Ajkića lani u ožujku.

Presudu je donijela sutkinja Elma Kaleb Mamić, a Maglić nije nazočio objavi presude. Svoj je nedolazak opravdao bolešću. Zanimljivo je da nije došao ni njegov odvjetnik pa je završne riječi držala samo suprotna strana.

Maglić se teretio da je lani u ožujku na benzinskoj crpki Tifon Ajkića udario šakom u glavu i teško ga ozlijedio. Nakon što je cijeli slučaj dospio u javnost, izbio je skandal jer se smatralo da je policija sve pokušala zataškati.

Maglić se branio da je Ajkić pao i glavom udario u sanduk, a tvrdio je i da je bila riječ o samoobrani. No, sud je smatrao da nije riječ o vjerodostojnom iskazu, pogotovo zato što je nakon medicinskog vještačenja Ajkićeva verzija događaja bila konzistentnija. Ajkić je najavio da će tražiti i odštetu.

Komentara 18

DU
Deleted user
17:05 26.12.2013.

Interesira me , s obzirom da je policajac dobio otkaz zbog premlačivanja kradljivca što je dobio isti jer se negdje poslije po novinama spominjalo uhičenje istog prilikom pokušaja provale u neko vozilo, ili je ova vrsta kradljivaca zakonom zaštićena vrsta.

DE
deus ex machina
06:16 22.06.2011.

SRAMOTNO !!! Ovakva sramotna presuda za premlaćivanje samo je odraz stanja u našem pravosuđu.

OB
-obrisani-
21:08 16.06.2011.

Možda,sutra neki policajac padne,al onda neće biti kriv sanduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije