zapljena na Tovarniku

Pronašli 5 mil. eura skrivenih u slovenskom kamionu!

kamion
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
28.11.2013.
u 15:10

Neslužbene informacije kažu da je zapljena ostvarena temeljem dojave

Djelatnici policije i carine u utorak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Tovarnik ostvarili najveću zapljenu u gotovini ikada zabilježenoj u Hrvatskoj. Prema službenim podacima iz Ravnateljstva
policije u kamionu s prikolicom slovenskih registracijskih oznaka pronađeno je 4,75 milijuna eura. U PU Vukovarsko – srijemske županije o ovom događaju nisu uopće izvijestili javnost dok je   Ravnateljstvu policije MUP-a u službenom priopćenju prenijelo kako se zapljena dogodila prilikom provođenja redovite granične kontrole u sklopu postupanja po jednom od strateških prioriteta Ravnateljstva policije koji se odnosi na pojačanu kontrolu kamiona u tranzitu i izlaska roba iz Republike Hrvatske.

Mještani Tovarnika, sela nedaleko od Vukovara koji graniči sa Šidom u Republici Srbiji, tvrde da je kamion vozio državljanin Srbije te da je zaustavljen kada je pokušavao napustiti Hrvatsku. Neslužbene informacije kažu da je zapljena ostvarena temeljem dojave. Temelji se to na činjenici da su kamion, kako tvrde mještani, na graničnom prijelazu i svega 200-ak metara od granice Srbije, zaustavili policajci ali i specijalci. Kažu kako se sve odigravalo kao u filmovima i sa spremnim oružjem jer se nije znalo kako će reagirati vozač i na što je sve spreman. Novac se nalazio u kabini kamiona. Vozač je odmah i uhićen te se provodi dalje opsežno kriminalističko istraživanje.

– Koliko mi znamo kamion je putovao iz zapadne Europe i išao je prema Srbiji gdje mu je vjerojatno bilo i odredište. Vozač je uhićen i navodno je rekao da on nema pojma čiji je novac i kako se gotovo 5 milijuna eura našlo kod njega u kamionu, rekao nam je jedan od mještanina Tovarnika. Ipak, sigurni su da se radi o novcu koji je rezultat nekakvih kriminalnih aktivnosti odrađenih na području EU te da samim tim ne treba niti očekivati od vozača da bilo što kaže.

– To sigurno nije novac koji je netko zaradio u tvornici. Uostalom tko 5 milijuna eura nosi tako uz sebe. To je sigurno prljav novac koji je zarađen od prodaje droge, oružja, ljudi ili nešto slično. Pitanje je za što bi kasnije ponovno bio iskorišten ali i koliko puta je on možda već prošao a da nije zaustavljen, kaže naš  izvor. Kamion je u međuvremenu  sklonjen s graničnog prijelaza ali i dalje vlada puna šutnja oko ove zaplijene. Županijski državni odvjetnik Božidar Piljić niti jučer nije znao za nikakvu zapljenu novca, dok se u Carinskoj upravi Osijek nisu javljali na telefon. Granični prijelaz Tovarnik se već godinama nalazi na svim rutama krijumčarenja iz EU prema istoku i obratno. Na istome je zabilježeno niz zapljena droge, cigareta i drugih visokotarifnih roba. Iz policije su više puta izjavljivali kako su se tijekom godina moderno opremili i da posjeduju brojne moderne uređaje, kamere…

>> Policajcu u autu našli 3480, a u kući 5990 kutija cigareta i pušku

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
15:06 28.11.2013.

Ovaj iznos približno odgovara trošku referenduma u nedjelju. Sad više nema prigovora da nemamo novaca za referendum i da se razbacujemo. Ovo je znak da se neko uvijek pobrine da ima novaca za plemenitu stvar.

MA
madmax17
14:44 28.11.2013.

Kamion pun novca, još da ste saznali kamo se zaputio.

Avatar mv3721
mv3721
14:31 28.11.2013.

Evo novca za Linića i proračun kad već slabo idu porezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije