Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESETLJEĆIMA KASNIJE

David Ogden Stiers 'ponosno' izašao iz ormara

08.05.2009.
u 17:29

Glumac koji je najveću popularnost stekao u dugovječnoj seriji "M.A.S.H." kao Charles Emerson Winchester III., uobraženi kirurg iz Bostona koji je bio stalni lik od šeste sezone nadalje, odlučio je u 67. godini javno progovoriti o svojoj seksualnosti.

Gay sam, i ponosan sam na to – izjavio je Stiers i dodao: - Želim jesen svog života provesti kao ono što jesam.

Činjenicu da nije prije javno obznanio svoju homoseksualnost i da je na to čekao sve dosad, David Ogden Stiers objašnjava strahom da bi mu to zbog glasnih konzervativnih aktivista ugrozilo posao kojim se uglavnom bavio, a to je davanje glasova u obiteljskim animiranim filmovima; mnoge značajne glasovne uloge ostvario je baš kod Disneyja, kao batler-sat Cogsworth u "Ljepotici i zvijeri", ludi znanstvenik Jumba Jookiba u "Lilo i Stichu" itd.

Konzervativci su, npr., pravili probleme Disneyju kad je otvorena lezbijka Ellen de Generis dala glas ribici Dory u "Potrazi za Nemom", ali su i Disney i Ellen s lakoćom pregrmili te napade; ipak, Stears kaže da su njegovi strahovi da bi mogao izgubiti poslove bili osnovani:

- Ono što si oni mogu dopustiti kod poznatijih imena je nešto s čime radije ne bi imali posla kad se radi o sporednim likovima.

No, i sam priznaje da je "iz ormara" mogao izaći i ranije:

- Trebao bih u pogledu ovog reći da sam mnoge svoje strahove u ovo moderno doba zapravo sam izmislio. Pitam se u sebi jesu li oni zbilja bili problem ili sam ih ja samo nastavio koristiti kao izgovor dugo nakon što je nestala potreba za konzervativnim privatnim životima.

Želite prijaviti greške?