Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Dnevnik Nove TV prepun je afera

novatv
Nel Pavletić/PIXSELL
08.10.2013. u 12:55

U pristojnijoj zemlji bi voditelji Marija Miholjek i Saša Kopljar takvo što čitali pod jakim sedativima i u velikim vremenskim razmacima

Pet minuta prije sinoćnjeg Dnevnika išle su obećavajuće najave: hrvatski ministri putovat će svijetom i tražiti investitore, ministrica kulture dala svojem časopisu više od milijun kuna državnog novca, predsjednik vlade privatno putuje vladinim avionom i šlag za kraj: ministar financija optužuje hrvatske poduzetnike da su nesposobni. U pristojnijoj zemlji bi voditelji Marija Miholjek i Saša Kopljar takvo što čitali pod jakim sedativima i u velikim vremenskim razmacima, svakih 10 godina po jednu aferu, no kod nas se sve stislo u jedan produženi rodoljubni vikend koji danas završava najstarijim skandalom lijeve koalicije: jednim od onih državnih praznika za koji nitko ne zna kako se zove.

Ministru financija su poduzetnici, g. Jakelić iz HUP-a, odgovorili da je komunizam davno prošao. Šteta je što nije bilo više vremena da nam se obrazloži što je to komunizam. Čak ni u kratkom i zanimljivom razgovoru za Novu TV na mračnom Markovu trgu ministru Liniću nije uspio detaljniji opis naše svijetle budućnosti u kojoj će opet neuki narod biti kriv, jer ne prihvaća mnoge od divnih zamisli mudrog rukovodstva.

Koliko su se u svojim planovima- spletkama pogubili naši arhitekti, vidi se iz obrazloženja ministrice kulture da su oba časopisa, i njen "Zarez" i njihov "Vijenac" (Matice hrvatske) dobili istu količinu dotacija. Na pamet joj nije pala očita stvar da njeno glasilo nije smjelo dobiti ni lipe dok je ona u odboru koji o tome odlučuje. Ni centimetar neba nije u državnom avionu smio u privatne svrhe prijeći predsjednik vlade - ali ne isplati se lipe i milimetre pretvarati u načela, zar ne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?