Obnova u Dinamu

Mamić uložio 12 milijuna eura u gradski stadion! Gradi i kapelicu

Dinamo
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/4
14.02.2013.
u 07:45

– Imaju je i Real i Barcelona, ali nismo uspjeli vidjeti kako izgledaju – kaže za kapelicu Zdravko Mamić.

Već se dvije godine nešto popravlja u Dinamu. Nakon obnove sjedalica, novog i grijanog travnjaka i uređenja klupske kuhinje, pri kraju je i uređenje svlačionica. Od kojih će koristi imati i Lokomotiva jer i za nju se uređuje svlačionica na katu. Stigli su i projekti za hotel koji će biti na toj gornjoj etaži pod južnom tribinom. Procjenjuje se da je Dinamo potrošio oko 12 milijuna eura da bi sredio to ruglo na kraju grada. Gradsko ruglo. Možda je Mamić i pogriješio, za taj novac mogao je dovesti velika pojačanja. Samo je pitanje bi li Uefa onda dopustila plavima da igraju u Ligi prvaka na onakvom stadionu.

Kad je Dinamo već potrošio toliki novac, a ima potencijala da i dalje skupo proda pokojeg igrača, možda ne bi bilo loše da sljedeća investicija bude krov. Za natkrivanje zapadne i sjeverne tribine trebalo bi oko 40 milijuna kuna, oko pet milijuna eura. A možda bi napokon i grad Zagreb mogao uložiti u taj stadion. Da nisu stalno nekakvi izbori pa svi u kampanjama bježe od vrućeg krumpira.

A kad uđete pod južnu tribinu (postavit će se i nova vrata te će se produžiti krov na ulazu, mnogo će veća biti mix-zona), vrlo blizu bit će kapelica. Toga dosad nije bilo u Maksimiru.

– Imaju je i Real i Barcelona, ali nismo uspjeli vidjeti kako izgledaju. To je vrlo intimni prostor u koji ne puštaju nikoga osim igrača. Mi ćemo tu imati duhovnu obnovu, umjesto psihologa. Možete i vi doći očistiti grijehe – rekao nam je Zdravko Mamić i dodao:

– O gradnji konzultirali smo se i sa svećenicima.

Ključne riječi

Komentara 33

DR
dragogera
22:43 16.02.2013.

koliko navijaca im dolazi na tekme,komotno se mogu preseliti na hitrec kocijan,a od ovih silni cifri su umjesto kapele mogli zveknut crkvu ,pa bakice nedeljom za datu lemojzinu dobiju kartu za tekmu gratis i rijeseni svi problemi,a maminjo uz blagoslov ima pun stadion navijaca.

DU
Deleted user
09:27 14.02.2013.

Riječ je o ruglu u CENTRU grada.

Avatar babas
babas
11:45 14.02.2013.

Zašto se odustalo od gradnje novog stadiona? Dosad je u zadnjih 20 godina toliko novaca u Maksimir uloženo da se tri nova stadiona moglo napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije