Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.08.2012. u 12:00

Dok neki jedva preživljavaju, ali plaćaju sve obaveze, drugi lagodno žive i gomilaju dugove na račun prvih

Slavko Linić, ministar financija, objavom liste poreznih dužnika na kojoj se našlo više od sto tisuća poduzeća i pojedinaca suočio je javnost s hrvatskim modelom života. Dok neki jedva preživljavaju, ali plaćaju sve obaveze, drugi lagodno žive i gomilaju dugove na račun prvih. Zasluga je to Linićevih prethodnika koji su na suptilan način godinama zapravo subvencionirali odabrane porezne neplatiše. Možda je vrijeme da doznamo i listu odgovornih koji su godinama gledali kroz prste “svojim dečkima”.

Kutak za revizioniste

Zakašnjela pamet Vladimira Šeksa

Vladimir Šeks, doajen HDZ-a, govoreći o sporazumu Tuđman – Izetbegović tvrdi da prvi predsjednik “nije znao što potpisuje”. Šteta što mu to Šeks nije tada objasnio, kao njegov bliski suradnik.

Pune ruke posla

Policija nema vremena ni 
ispitati svjedoka

Milorad Tonković, stanovnik Bribira, ispričao je Novom listu kako je svjedočio podmetanju prošlotjednog velikog požara kraj Crikvenice. Tonković je prolazeći pored Jargova vidio vatru koju je netom potpalila osoba koja je potom žurno pobjegla automobilom. Na pitanje zašto to priča šest dana nakon požara i k tome novinaru, Tonković odgovara da se odmah javio policiji, ali ga pet dana nitko nije ispitao jer “imaju pune ruke posla”.

Prezahtjevni gost

Razmaženi princ tražio bide u predsjedničkom apartmanu

Veljko Ostojić, ministar turizma, priželjkuje dolazak gostiju velike platežne moći na naš Jadran pa ga je sigurno razveselio dolazak člana saudijske kraljevske obitelji, princa Abdula Aziza Fawaza Al Sauda s pratnjom u Split. Princ je u dva dana potrošio pola milijuna kuna, ali je nezadovoljan uslugom potom napustio hotel Radisson Blu Resort Split. Slobodna javlja da je princu prvo smetalo što u predsjedničkom apartmanu nema ugrađenog bidea, da bi konačno razočaranje uslijedilo kada mu na hotelskoj plaži u Trsteniku nisu osigurali prostor od 50 m² za njega i pratnju. Nije u šoldima sve, poručuju gostoljubivi domaćini.

Komentara 3

KT
Karika Tura
14:28 01.08.2012.

Vladimir Šeks, doajen HDZ-a, govoreći o sporazumu Tuđman – Izetbegović tvrdi da prvi predsjednik “nije znao što potpisuje”. Šteta što mu to Šeks nije tada objasnio, kao njegov bliski suradnik. ********** Hoće reći Šeks da su mu bili podvalili. Neš ti 2 kamena :)

FI
fiberglas
16:41 01.08.2012.

Onu ruku koja izdvoji i jednu lipu za subvenciju ijednog s liste dužnika treba istog časa na panj i tupom sjekirom otfikariti! A isto učiniti s onim rukama koje su ´´jamile´´ u džep običnog čovjeka pogodujući i otpisujući porezne obaveze ovima s liste.

Avatar Jorge
Jorge
21:47 01.08.2012.

Raduje nas što će Linić sada naplatiti sve dugove. Sad postoji politička volja i jedva čekamo da dug spadne na podnošljivih dvije, tri miljarde. Nadamo se da će tada smanjiti harač od 25%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?