Rat u Varšavi

Više od stotinu uhićenih i deseci ozlijeđenih u neredima

tučnjava (1)
Reuters, AFP/Pixsell
12.06.2012.
u 20:34

Policija nije mogla nikako razdvojiti sukobljene navijače pa je koristila suzavac i vodene topove da ih obuzda.

Utakmica drugoga kola skupine A između Poljske i Rusije u Varšavi imala je krvav uvod. Uz sporadične manje incidente diljem glavnog poljskog grada, došlo je i do masovne tučnjave poljskih i ruskih huligana. Do nereda je došlo ispred Nacionalnog stadiona u Varšavi kad su domaći navijači bocama, kamenjem i bakljama napali skupinu od 5500 tisuća ruskih navijača.

Naravno, Rusi nisu ostali dužni svojim napadačima, pa je uskoro došlo do masovnih nereda u kojima je ozbiljno ozlijeđeno 10 ljudi - sedam Poljaka, dva Rusa i jedan Nijemac, no ni jedan od tih ozljeda nije opasna po život. Onih s lakšim ozljedama ima na desetke. Policija je, prema zadnjim informacijama privela više od 100 huligana, a neslužbeni izvještaji govore kako je jedan ruski navijač čak i poginuo u neredima, no rusko je veleposlanstvo opovrgnulo te navode.

"Ruske kurve" i "Udari crveno smeće čekićem", uzvikivali su razulareni poljski navijači dok je kolona ruskih prolazila do Nacionalnog stadiona u Varšavi. Dobar dio njih bio je maskiran, a osim s Rusima, huligani su se obračunavali i s policijom, napadajući je također bakljama, kamenjem i bocama.

 

Komentara 34

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
21:52 12.06.2012.

Rusi su tražili vraga pa su ga i dobili.

DU
Deleted user
22:05 12.06.2012.

"hrvoje horvat" ni su Rusi dosli traziti vraga,nego su Poljaci toliko nekulturni,daih je zalosno gledati sto rade od stranih gostiju,prvo od Grka a sada od Rusa,cak su i oni domacini bilo puno bolji i gostoljubiviji na svjetskom prvensvu u J.Africii od ovih divljih poljskih plemena,fuj gamad jedna nekulturna........

FA
fant
20:49 12.06.2012.

mora da je to u poljskoj nacionalni sport. nek dečki organiziraju olimpijadu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije