Legenda filma

Muzej za Charlieja Chaplina

chaplin
Foto: DW screenshot
05.02.2015.
u 09:06

U Švicarskoj, točnije, na Ženevskom jezeru, gdje je velikan nijemog filma proveo zadnjih 25 godina svog života, smatraju da Chaplinova ostavština zaslužuje muzejski dom - i to po ukusu samog majstora

Netko izgovori tisuće riječi i ne kaže ništa, a netko može sve reći – bez i jedne jedine riječi. Najbolji dokaz za to je – Charlie Chaplin. Njegovi nijemi filmovi postali su neizostavni dio filmskih udžbenika, a remek-djela poput Modernih vremena i Mališana aktualna su i više od osam desetljeća nakon njihova nastanka.

Mnogi će s pravom reći: tko iza sebe ostavi filmove poput Velikog dikatora, njemu ne trebaju nikakvi drugi spomenici niti muzeji. Ali u Švicarskoj, točnije, na Ženevskom jezeru, gdje je velikan nijemog filma proveo zadnjih 25 godina svog života, smatraju da Chaplinova ostavština zaslužuje muzejski dom – i to po ukusu samog majstora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije