Tri tramvajske stanice od Jelačić-placa put Črnomerca smjestila se osebujna kulinarska destinacija. Netipično mjesto netipičnog vlasnika Darija, Sarajlije koji je dio života proveo u Kölnu, a zatim u Irskoj, da bi nakon taverne Tipico u Rovinju odlučio prije dvije godine doći u Zagreb i stvoriti restoran u kojemu se isprepliće staro i novo. Naučio je puno od roditelja, kako ističe, odličnih kuhara, što se odrazilo na njegov pristup vođenju restorana. Uz pomoć prijateljske ruke prostor je osmislio i uredio sam; nepretenciozan je, ali ludo aranžiran i zavodljiv te podsjeća na one koje susrećemo po europskim metropolama.
I gableci su sve samo ne uobičajeni: s jedne strane rađeni temeljem starih, tradicionalnih receptura, a s druge produkt utjecaja moderne kuhinje. Dnevna se ponuda slaže prema svježim, sezonskim namirnicama, a kako imaju i vegetarijanska te veganska jela, nitko ne ostaje zakinut. Većinu osnovnih namirnica Darijo donosi sa svoje farme u Popovači, što mu pruža golemu prednost pred konkurencijom, a pravi i svoje mješavine začina sa sjemenkama lana, suncokreta, sezama te ih koristi u raznim juhama i varivima. Lungić punjen šljivama govori sto jezika i moj je favorit, prava poslastica kuće.
Ovdje sam probao i najbolju juhu od rajčice, male faširance u umaku od gljiva i pancete s rižom, varivo od domaćeg povrća koje sadrži i notu istoka te štrudlu od jabuke s ribizom. Vikendom u restoranu nastupa DJ, umjetnici mogu izlagati svoje radove, puštaju se filmovi, čita poezija, pa se u Tipico Cityju može uživati svim čulima. “Netipico” za Zagreb.