U slast!

A zašto ne biste gulaš pripremili sasvim drukčije?

gulaš
Foto: Thinkstock
19.03.2014.
u 16:00

Gulaš svatko priprema na svoj način, sa svojim "tajnim" sastojcima i načinima pripreme. Možda vas i ovaj oduševi.

Sastojci: 600 g svinjskog buta, 200 g slanine, 3 glavice luka, 700 g krumpira, 1 dl bijelog vina, 2 dl juneće juhe, žlica mljevene paprike, ljuta papričica, 3 češnja češnjaka, 1/2 vezice peršina, limun, 0,5 dl ulja, mješavina začina, papar

Priprema:

Meso narezati na kocke, slaninu na listove, oguljeni krumpir na ploške, luk i češnjak, ljutu papričicu i peršin sitno nasjeckati, a limun naribati. Pomiješati meso, luk i češnjak, ljutu papričicu, mljevenu papriku, ribanu koricu limuna, ulje i peršin, začiniti po želji i dobro promiješati, te ostaviti da odstoji u hladnjaku 120 minuta.

Vatrostalnu posudu obložiti listovima slanine, zatim poslagati ploške krumpira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom. Zaliti mješavinom vina i juhe, prekriti folijom, te staviti peći u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.

>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš

Komentara 1

Avatar suminonaa
suminonaa
16:27 19.03.2014.

A grah i kukuruz sa slike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije