Iločki podrumi nadaleko su poznati po svojem tramincu, njegovo grožđe iz tamošnjih vinograda daje vino svjetske slave.
Također, česti je cilj, ne samo vinoljubaca, njihov stari podrum ispod dvorca Odescalchi, na brdu u samom gradu, s prelijepim pogledom na Dunav. Ipak, glavni su im podrumi u nizini, s kapacitetima od oko 8,5 milijuna litara.
Vinogradarska i vinska proizvodnja počela je na tom posjedu još u 15. stoljeću, a znano je da su lozu tu uzgajali i Rimljani. Sorte su im i graševina, chardonnay, rajnski rizling, bijeli pinot, frankovka, cabernet sauvignon. Jedna je to od naših najvrijednijih vinskih regija. Golemi vinogradi prostiru im se na izvrsnim položajima u srijemskom vinogorju, na zapadnim padinama Fruške gore, a surađuju i s više od 500 kooperanata.
Rado će reći – najnagrađivaniji smo hrvatski podrum, a diče se podatkom da traminac proizvode u svim kategorijama, i kvalitetnoj i vrhunskoj, u i svim predikatnim razredima – kasna berba, izborna berba, izborna berba bobica, ledena berba i izborna berba prosušenih bobica. Zato su Iločki podrumi upriličili degustaciju svih tih svojih traminaca u zagrebačkoj Akademiji vina, a vodio ju je Maden Papak, enolog, predsjednik Uprave. Finale je bio arhivski traminac iz 1982. godine; večer je završila prikladnim delicijama Alme Čatlaka i tortom Traminac, javlja nam Kristina Lažeta, voditeljica odjela marketinga.