Sastojci:
250 g riže, 400 g šparoga, 50 g slanine narezane na listiće, 20 g maslaca, 1 glavica luke, 1/2 čaše bijelog suhog vina, 1 litra bistre juhe s povrćem, 1 stručak peršina, 20 g naribanog parmezana, sol i papar
Priprema:
Uklonite sa šparoga sve tvrde dijelove i narežite na kockice. Luk popržite na maslacu, dodajte rižu, zatim sve zajedno pržite kratko i polijte bijelim vinom. Ostavite na jakoj vatri dok vino ne ispari, pa dodajte šparoge, posolite i dodajte dvije grabljače juhe. Smanjite temperaturu i kuhajte rižoto, dodajući povremeno juhu.
U međuvremenu, listiće slanine kratko prepecite, da bude hrskavo. Kada rižoto bude gotov, dodajte mu naribani parmezan i usitnjeni peršin. Dobro promiješajte, ostavite da se ohladi, pa podijelite u četiri čaše. Dopunite listićima hrskave slanine, svježim paprom i poslužite.
>>Brz obrok za cijelu obitelj- Rižoto s plodovima mora i bukovačom