makrobiotička torta

Kušajte zdravu poslasticu s prirodnim zaslađivačem i bobičastim voćem

Makrobiotika
Foto: Thinkstock
06.03.2014.
u 18:00

Kad se torta ohladi, preko voća nanesite biljni šlag.

Malteks, prirodni zaslađivač, brzo daje energiju i polako je otpušta.

Bobičasto voće sadrži antocijane - polifenole, koji imaju snažno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Zdrava poslastica!

SASTOJCI:

Za biskvit:

500 g integralnog brašna

2 dcl hladno cijeđenog ulja

1,5 - 2 žlice malteksa (ekstrakt ječmenog slada)

prašak za pecivo

malo kisele vode;

Za voćni umak:

po jedno pakiranje zamrznutih malina, višanja i kupina

4 žlice malteksa

PRIPREMA: Umutiti sastojke. Masa mora biti gusta kao za kukuruznu pogaču. Peći na temperaturi između 180 i 200 ºC oko sat, sat i pol. Sve sastojke za voćni preljev zajedno prokuhati dok se umak ne zgusne (naravno umjereno). Umakom preliti biskvit.

Tijesto će upiti sok, a na površini će ostati voće. Kad se torta ohladi, preko voća nanijeti biljni šlag.

>>Gurmanski tanjur s odrescima sejtana

Komentara 1

FU
FULL
15:43 09.03.2014.

Zdravu "poslasticu" uništava temp od 180-200st!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije