Malteks, prirodni zaslađivač, brzo daje energiju i polako je otpušta.
Bobičasto voće sadrži antocijane - polifenole, koji imaju snažno antioksidacijsko i protuupalno djelovanje. Zdrava poslastica!
SASTOJCI:
Za biskvit:
500 g integralnog brašna
2 dcl hladno cijeđenog ulja
1,5 - 2 žlice malteksa (ekstrakt ječmenog slada)
prašak za pecivo
malo kisele vode;
Za voćni umak:
po jedno pakiranje zamrznutih malina, višanja i kupina
4 žlice malteksa
PRIPREMA: Umutiti sastojke. Masa mora biti gusta kao za kukuruznu pogaču. Peći na temperaturi između 180 i 200 ºC oko sat, sat i pol. Sve sastojke za voćni preljev zajedno prokuhati dok se umak ne zgusne (naravno umjereno). Umakom preliti biskvit.
Tijesto će upiti sok, a na površini će ostati voće. Kad se torta ohladi, preko voća nanijeti biljni šlag.
>>Gurmanski tanjur s odrescima sejtana
Zdravu "poslasticu" uništava temp od 180-200st!!