subotnji ručak

Neka Francuska dođe k vama: Isprobajte quiche od špinata i mladog domaćeg sira

quiche
Foto: CHROMORANGE/DPA/PIXSELL
21.02.2014.
u 13:00

Vrijeme pripreme je oko sat vremena, a za ovo jelo bit će vam potrebno oko 50 kuna

SASTOJCI:

Tijesto: 250 g brašna, pola žličice praška za pecivo, sol, 12 dag maslaca, 100 g svježeg sira, 1 jajeNadjev: 300 g špinata, 1 režanj češnjaka, malo pancete, 250 g svježeg sira, kiselo vrhnje, 2 jajaa

PRIPREMA: Zamijesite prhko tijesto. Tanko ga razvaljajte, stavite u namazan kalup za quiche tako da viri preko rubova. Na maslacu popržite pancetu i češnjak, zatim dodajte i blanširani špinat. Na kraju smjesi dodajte sir te jaja i vrhnje. Pecite na 200 stupnjeva 35 minuta.

>>Jedete ih samo s jajima? Napravite rižoto sa šparogama

>>Kastavska pusna hrana; od zaseke do palente kumpirice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije