Sastojci:
500 g fileta soma
2 češnja češnjaka
2 žlice sjeckanog peršina
1 jaje
300 g krumpira
1 žlica umaka od soje
prstohvat svježe ribanog đumbira
krušne mrvice po potrebi
150 g zelenih maslina s paprikom
200 g majoneze
1 limun
mješavina začina
ulje, sol
Priprema:
Krumpir narezan na kockice prokuhati u slanoj vodi i zatim ga ispasirati. Filete soma narezati na krupnije kocke, također prokuhati u slanoj vodi te samljeti na mašini za mljevenje. U odgovarajućoj posudi pomiješati pire krumpir, mljevenu ribu, pasirani češnjak, peršin, đumbir, umak od soje i jaje. Dodati začine po ukusu pa postepeno dodavati mrvice i miješati dok se ne dobije smjesa pogodna za oblikovanje. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati krokete veličine oraha. Spuštati u duboku masnoću i pržiti dok ne porumene. Na kraju ih poprskati limunom i preliti majonezom.
>>Probajte recept: Teleći kotleti na ciganski