Dobar tek!

Rižoto s topljenim sirom i gljivama

rižoto
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
26.02.2014.
u 20:48

Ovaj neobičan rižoto možda će postati često jelo na vašem jelovniku

Sastojci:

90 g otopljenog sira, 1 čaša piva, 2 glavice crvenog luka, 400 g raznih gljiva, komad maslaca, 300 g riže, 1 žličica usitnjenog peršina, sol, papar

Priprema:

Narežite sir na kockice, prelijte s 2/3 piva te stavite da odstoji. U drugoj zdjeli propržite pola usitnjenog luka na komadu maslaca veličine oraha, dodajte rižu i popržite nekoliko minuta. Dodajte preostalo pivo i kuhajte dok pivo ne ispari. Zatim dodajte nekoliko grabljača vruće juhe od povrća i nastavite s kuhanjem, neprekidno miješajući i dodavajući juhu.

U tavici propržite na maslacu gljive i preostalu količinu luka, dodajte žlicu usitnjenog peršina, posolite, popaprite i sklonite s vatre. Stavite na vatru zdjelu sa sirom i pustite ga da se otopi, miješajući dok se ne dobije kremasta smjesa. Umutite rižoto s maslacem veličine raha, rasporedite na tanjure, pa prelijte kremom od sira i gljiva.

>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije