SASTOJCI (JEDNA OSOBA):
300 g pačjih bataka,300 g pačje masti, 100 g crvenog luka, 100 g mrkve, 100 g celera, malo majčine dušice i ružmarina, 10 g meda
PRIPREMA: Luk, mrkvu, celer i začine posložiti na dno plitke limene posude za pečenje. Na povrće staviti batake. Sve preliti pačjom mašću. Posudu poklopiti (može i alu-folijom) i staviti u pećnicu. Peći tri sata na temperaturi od 150 ºC. Kad su bataci pečeni, izvaditi ih iz soka i premazati medom. Vratiti ih natrag u pećnicu da se kratko zapeku.
PRILOG: Skuhati 80 g krumpira, izgnječiti ga i dodati 30 g rikole, 40 g parmezana, 20 g maslaca, sol, papar.
UMAK: U tavi karamelizirati 20 g smeđeg šećera. Dodati 2dl demi glasa i 1 dl ocijeđene naranče, pa sve zajedno lagano kuhati dok se količina ne smanji na pola.
ENERGETSKA VRIJEDNOST:1400kcal
>>Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku