Sastojci: 500 g tjestenine po želji, 350 g mladih tikvica, 1 manja glavica luka, 80 g pancete, 20 g parmezana, 4 dl vrhnja (biljnog), 2 češnja češnjaka, 3 žlice ulja, mješavina začina, papar
Priprema: Tikvice operite i odrežite im vrhove, a zatim ih s korom naribati na krupno. Luk sitno narežite, a češnjak propasirajte. Pancetu narežite na tanke trake. Na malo ulja popržite luk i češnjak, dodajte pancetu i kratko popržite. Kada panceta porumeni, dodajte tikvice i pirjajte ih dok ne omekšaju.
Dodajte zatim vrhnje, parmezan i začine po ukusu te kuhajte na umjerenoj temperaturi 10 minuta, do željene gustoće. Tjesteninu skuhajet u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim je ocijedite od viška tekućine i prelijte umakom.
>>Bez grižnje savjesti! Pačja prsa sa šumskim voćem imaju tek 120 kcal