GENEVA MOTOR SHOW

Koncepti najavili i novu Mazdu2 te Hyundai ix35

Ženeva
Foto: Mladen Milčić
1/5
11.03.2014.
u 10:00

Konceptima se također ispituje mišljenje javnosti o dizajnu

Osim serijskim modelima, svaki ozbiljniji salon automobila obiluje studijama i konceptnim automobilima. Dok su studije tek demonstracija tehnološkog napretka pojedinog proizvođača, koncepti pružaju uvid u izgled i tehnologiju stvarnog modela nove generacije, koji u većini slučajeva na tržište izlazi godinu do godinu i pol nakon pokazivanja koncepta. U Ženevi je Mazda tako izložila koncept Hazumi. On je predložak za novi model B segmenta. Dakle, već je sada jasno da se zapravo radi o novoj generaciji Mazde2. Jednako tako, Hyundai Intrado zaživjet će u novoj generaciji modela ix35. Koncept pokreće nova generacija pogona na gorive ćelike, što je rijetkost jer se većina proizvođača ‘prebacila’ na struju.

Honda svoj Civic Type R također naziva konceptom, ali istovremeno su potvrdili da će isti motor koji je u konceptu pokretati i serijsku verziju. Riječ je o dvolitrenom turbobenzincu od 280 konjskih snaga. Minijev koncept novog Clubmana također djeluje spremno za serijsku proizvodnju.

>> Performanse kao kod Golfa GTI, a troši samo litru i pol na 100 km

>> Uz automobile, hostese su najljepši ukras Geneva Motor Showa!

>> Najljepši oldtimeri na auto-salonu u Ženevi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije