Premijera

Putokazi "Raskružjem" podigli svoj trud na novu razinu

Putokazi
17.04.2016.
u 14:52

Bit će prava šteta ako ovu čudesnu predstavu ne vidi publika u drugim hrvatskim gradovima

Dugim pljeskom i ovacajima nagrađena je riječka vokalna skupina Putokazi za svoju prvu glazbenu predstavu "Raskružje, mjuzikl mjena", premijerno izvedenu na sceni HKD-a na Sušaku u Rijeci. Cjelokupno dosadašnje djelovanje Putokaza u ovom je mjuziklu dovedeno na višu razinu pokazujući zašto su Putokazi oduvijek korak ispred. Višegasno pjevanje po kojem su Putokazi iznimni u mjuziklu je dovedeno do savršenstva, a fascinanta usklađenost, dinamičnost i brza izmjena scena koje je  publika gledala  u jednom dahu, ne skidajući pogled s pozornice obilježili su ovaj energični mjuzikl. Iako se povezivanje raznorodnog opusa u jedno djelo činilo nemogućom misijom, Irena Križ svojom je kombinacijom izbora legendi u nepretencioznom libretu kao i izborom 30 songova iz bogate pjesmarice Putokaza  pokazala kako je to apsolutno moguće na način da "već viđeno“ pretvori u novo bajkovito djelo za čiji je simfonijski zvuk zaslužan orkestrator Filip Frank, a režiju potpisuje Lenka Udovički.  Na riječkoj pozornici publika je uživala u sjajnoj izvedbi, glasovima i pokretima Putokaza sviju generacija. Nikad na sceni, a uvijek snažno pristutna na njoj, Miranda Đaković, utemeljiteljica i glazbena voditeljica Putokaza, i ovoga je puta tiho zaokružila još jedno djelo koje će se pamtiti na hrvatskoj glazbenoj, ali i kazališnoj sceni. Bit će prava šteta ako ovu čudesnu predstavu koja gledatelja 90 minuta drži bez daha, a u mnogih i mami suze,  nakon riječkih izvedbi ne vidi publika u drugim hrvatskim gradovima jer su entuzijazam Putokaza koji pršti u Raskružju dostojni svake pozornice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije