RAZMJENA IGRAČA

Medveščak od IIHF-a zatražio fuziju s Olimpijom

KHL Medveščak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.03.2014.
u 13:53

Sada je sve na IIHF-u koji će napraviti presedan u europskom hokeju pristane li na taj prijedlog.

Hokejaški klub Medveščak uputio je čelnicima Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) molbu za fuziju, odnosno partnerstvom s Olimpijom. Pristane li IIHF na taj prijedlog, to će značiti da će zagrebački i ljubljanski klub u bilo kojem trenutku sezone moći razmjenjivati igrače. Zapravo, bio bi to model jednak onome u kojem svaki NHL klub ima filijalu u AHL-u. Tako bi igrači Medveščaka koji bi ispali iz 22 igrača za pojedinu utakmicu KHL-a igrali utakmice EBEL lige za Olimpiju.

Sada je sve na IIHF-u koji će napraviti presedan u europskom hokeju pristane li na taj prijedlog.

A vodstvo KHL-a ovih dana ima važne sastanke u Moskvi na kojima određuje budućnost lige. Prihvatili su tri nova kluba u ligu (finski Jokerit te rusku Ladu Toljati i Soči), a odluka da se broj stranaca za ruske momčadi poveća s pet na sedam izazvala je oštre reakcije, pa čak i ruske vlade. Naime, ministar sporta Vitalij Mutko napao je Medvedeva da će novim pravilima u KHL-u uništiti ruski hokej, a s Mutkom se složio i predsjednik nacionalnog hokejskog saveza Vladislav Tretjak.

– Povećanje broja stranaca loše je za ruski hokej, odnosno razvoj naših hokejaša. Usvoji li se prijedlog o povećanju broja stranaca, time ćemo dugoročno uništiti svoj nacionalni ponos, reprezentaciju – poručio je legendarni sovjetski vratar Vladislav Tretjak.

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović s još 25 predstavnika klubova glasao je za povećanje s pet na sedam stranaca (samo su dva kluba bila protiv).

– Podržavam odluku da se poveća broj stranaca. To bi bilo dobro za KHL ligu, a i više ne bi nas zvali legionarskim klubom – rekao je Gojanović.

Statističari IIHF-a objavili su pak podatke o najgledanijim europskim klubovima, a na toj je ljestvici Medveščak na visokom 16. mjestu s prosjekom od 7828 navijača po utakmici. Najgledaniji je europski klub Bern (16.347), a ispred medvjeda je šest KHL klubova – SKA (3.), Dinamo Minsk (6.), Slovan Bratislava (7.), Lokomotiv (12.), Dinamo Riga (13.) i Avangard (15.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije