Zoran Milanović

Branitelji su zaštićeni i ništa im ne prijeti

Zoran Milanović
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
15.03.2016.
u 11:37

Nije ni najvažnije tko je ministar branitelja

Predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović novinarima je danas u Saboru komentirao smjenu šefa PNUSKOK-a Maria Bertine te dodao kako je pravo svake vlasti da kadrovira.

– To je navodno moj prijatelj kojem se ne mogu sjetiti imena. Kako se zove taj čovjek, nisam ga nikad vidio. Nisam ga imenovao niti ću ga smjenjivati, i neka imenuju koga hoće – kaže Milanović, a na pitanje smatra li smjenu opravdanom, odgovora kako ne zna.

– To je na neki način pravo, isto kao što je pravo da smijene Lozančića, ali vidim da se ne mogu dogovoriti. Neću ja sad zamjerati, neka mijenjaju, neka rade, neka vode državu, neka rade posao. Ali vidim čime se bave, bave se kao Vučić i Dačić u Srbiji prije pet-šest godina, preslaguju tajne službe i policiju. To nije država. Odnosno nije samo to država, država je puno više od toga – poručio je Milanović. Ne brine ga što ministar branitelja još nije imenovan jer to nije najvažnija tema u državi.

– Mislim da su branitelji zaštićeni i da će biti zaštićeni i da im ne prijeti ništa, prema tome, nije ni najvažnije tko je ministar branitelja. Ne znam, neka ministarstvo pripoje nekom drugom ministarstvu, ako se nisu u stanju dogovoriti tko će biti novi ministar – predlaže šef SDP-a.

Na pitanje što misli o kandidatu HDZ-a za ministra Tomislavu Medvedu, Milanovića odgovara kako on "ne zna tko je taj gospodin, niti bi ga prepoznao da ga sada vidi".

Osvrnuo se i na prepisku dvaju tabora SDP-ovaca koji se tijekom unutarstranačke kampanje "časte" raznim terminima.

– Na to gledam kao bečku školu u odnosu na ono što se događa u američkoj predizbornoj kampanji već tjednima. Kada gledate kakvim riječima se oni služe, doduše, nisam još čuo za Goebbelsa, još nitko Trampa nije nazvao Goebbelsom, tu ja prednjačim, mada se zaista ne mogu mjeriti s Goebbelsom, on je psihopat, ja mislim da ja nisam, i puno sposobniji od mene, u onome čime se bavio – uza smijeh je kazao Milanović.

Komentirao je i raspravu o proračunu koja traje u sabornici.

– Šteta je što neki ljudi ne shvaćaju da je ovo Hrvatski sabor, a ne ekspozitura Europske komisije ili ne znam, rejting-agencije Finch ili Standard & Poor's. Najozbiljnije mislim ono što sam govorio, počet ćemo uskoro raditi bilance i vidjeti koliko nas EU sputava, jer EU je krasna stvar, lijepe vrijednosti, to su naše vrijednosti, demokratske vrijednosti, pravda, sloboda, ravnopravnost, međutim, pitanje je koju slobodu djelovanja imamo. Ja sam otvoreno rekao da Vlada ima terete koje smo imali i mi, ne mogu se izvlačiti na ono što je bilo prije jer ostavljena im je jedna jako dobra situacija, puno bolja nego prije četiri godine – zaključio je Milanović.  

>> UŽIVO Milanović: Iskoristite rast koji se nije desio 'po duhu Svetom' nego ga je ostavila prošla Vlada

Komentara 28

FO
ForeignLegion1987
12:58 15.03.2016.

opet on,,,majko bozja ja sma mislio da cemo imati konacno mir,,,,ali evo ga opet,,,mudruje pametuje,,,branitelji zasticeni,,,jer su zasticeni bili kad si poslao svoju miliciju na branitelje u kolicima,,,,idi vise i ne kvari ljudima dan sa svojom pojavom

OS
osica
12:04 15.03.2016.

Da i ja mislim "da su zaštićeni, ali za razliku od vas, mislim da je to zbog odlaska Matića i Glavaševića"

Avatar Feniks
Feniks
12:04 15.03.2016.

Pa dobro Milanoviću znaš li ti išta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije