Svoj na svoga

Burić: Napao me šipkom; Mance: Udario me pištoljem

Hrvoje Burić
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
03.12.2013.
u 23:39

Burić i dalje ne zna zašto je napadnut, kaže da se nema razloga nikoga bojati, a njegova se stranačka kolegica od svega ograđuje i napominje da nije u sukobu s Burićem.

Stranačka sloga u riječkim prilikama vrlo je krhka kategorija, najbolji primjer za to je sukob, točnije fizički obračun Hrvoja Burića, HDZ-ova gradskog vijećnika i HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Rijeke na prošlim lokalnim izborima, i Predraga Mancea, tek posredno HDZ-ovca. Naime, njegova supruga Tea Čaljkušić Mance također je HDZ-ova gradska vijećnica. Policija je izvijestila da se “narušavanje reda i mira” dogodilo 28. studenoga u 11 sati na Boulevardu, zbog čega je suprug Burićeve stranačke kolegice zaradio prekršajnu prijavu i mjeru opreza zabrane približavanja, uspostavljanja i održavanja veze s napadnutim.

Burić pak tvrdi da ni izbliza ne zna što je pozadina takvog brutalnog napada. Prema njegovoj verziji Mance ga je pratio dok se automobilom vraćao prema kući na Trsatu, a potom na njega nasrnuo metalnom šipkom. U samoobrani je Burić uzvratio udarac pa su obojica prošla s lakšim ozljedama. Mance pak govori drukčije, kako je krenuo prema Buriću na njegov poziv da se nađu na Trsatu, a sve što je dalje ispričao nalik je filmskoj verziji priče. Prepričavao je detalje napada i svoje viđenje, prema kojem je zapravo on Burićeva žrtva. Tvrdi i da ga je u napadu udario pištoljem u glavu i sve to zbog otkrivanja povjerljivih informacija novinarima.

Još je zanimljivije objašnjenje Novog lista. Naime, kao motiv fizičkog sukoba Burića i Mancea navode upravo vlastite novine, čije je pisanje Tea Čaljkušić Mance navodno nazvala jednoumljem, osobito posljednjih dana na temu nedjeljnog referenduma o braku. Akteri ovoga neobičnog obračuna, nakon što su ohladili glave, čekaju reakciju stranačkog vrha. Burić i dalje ne zna zašto je napadnut, kaže da se nema razloga nikoga bojati, a njegova se stranačka kolegica od svega ograđuje i napominje da nije u sukobu s Burićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije