Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOST

Časopis pun pjesmica i crteža đake je zadržao u razredu i za vrijeme odmora

radost i večernji list
Foto: Goran Farbezar/PIXSELL
1/5
08.04.2014.
u 08:45

Večernji list i Podravka jučer su razveselili brojne prvašiće u osnovnim školama u Vinkovcima, Rokovcima-Andrijaševcima i Vukovaru...

Večernji list i Podravka jučer su razveselili brojne prvašiće u osnovnim školama u Vinkovcima, Rokovcima-Andrijaševcima i Vukovaru. Bila je to velika humanitarna akcija u kojoj su prvašići na dar dobili tromjesečnu pretplatu na omiljeni dječji časopis Radost koji izlazi već 64 godine. U vinkovačkoj OŠ Vladimira Nazora glavna urednica Melita Redžić Savičić podijelila je primjerke Radosti u tri prva razreda, a pomogli su joj i Davor Bogdanović iz marketinga Večernjeg lista te Nevio Hrastić iz odjela pretplate Večernjeg lista.

Poslat ću pjesmu

– Sada vam darujemo primjerak, a do kraja školske godine dobit ćete još dva broja. Radost je namijenjena učenicima od prvog do četvrtog razreda i svatko tu može pronaći nešto za sebe – od stripa, pjesama, priča, zanimljivosti iz prirode, do raznih igrica i pitalica – rekla je Melita Redžić Savičić. – Prvi put imam u rukama Radost i već mi se sviđa. Najviše strip i igra labirint, koju znam sam odigrati – kaže Ivan, a i Davidu je to prvi susret s Radosti:

– Sviđaju mi se igre, ali i pjesme, jer i sam pišem pjesme i volim recitirati. Poslat ću ih Radosti neka ih objave. Učenici 1. c obećali su da će urednici poslati svoje crteže. Akciju je podržao i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić koji se još sjeća koliko je i on kao đak volio Radost koja je tada drukčije izgledala.

Veselo je bilo i u Rokovcima-Andrijaševcima u školi Ivane Brlić Mažuranić. Na primjedbu učiteljice Blaženke Zupković kako je u Radosti malo prostora za učeničke radove, direktor Communityja Večernjeg lista Dalibor Pinjuh odgovorio je kako će ih već od jeseni biti četiri stranice. – Drago mi je što je akcija krenula u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je dvije tisuće prvašića, a mi smo osigurali Radost za njih tisuću – rekla je Marica Skender, koordinatorica unapređenja prodaje u Podravki.

Časopis uz koji se uči

Veliko uzbuđenje izazvala je i podjela travanjskog broja Radosti među prvašićima vukovarske Osnovne škole “Siniša Glavašević”. Gostima su vrlo rado pokazali i koliko su naučili u prvom razredu. A cilj je akcije probuditi ljubav djece prema čitanju. Iz početka su to časopisi, a onda dolaze na red knjige. Učitelj Vanja Sokač, koji predaje prvom razredu ove škole, kaže: – Djeca su izuzetno nadarena i inteligentna. Svi su svladali uspješno čitanje i pisanje, a kroz ovaj časopis naučit će još mnogo. Koliko im je on zanimljiv, govori i to da su tijekom odmora ostali svi u razredima i prelistavali Radost. Svatko od njih u Radosti je našao je nešto za sebe. – Super mi je. Sve mi se sviđa, rekla je Lana Pavlović.

Foto: Goran Farbezar/PIXSELL

Komentara 2

DR
dragica949
09:46 08.04.2014.

<Radost< je časopis mog djetinjstva,svi smo na njega bili preplačeni i isto tako jako sretni kad je stigao na klupe novi broj.

Avatar insideout
insideout
15:38 08.04.2014.

jes, sve mozak do mozga, a kad zavrse skole ,sto srbi reču naj veci uspjeh im je kad naprave sporet smederevac, I to onaj na drva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije