Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrast na prekretnici

Dalmatinci Ilčiću zamjeraju da se želi 'prodati' HDZ-u za fotelju

Ladislav Ilčić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
08.07.2014.
u 16:46

Stranka Hrast opet se nalazi na prekretnici. Na nedavnim euroizborima bili su u Savezu za Hrvatsku koji nije do kraja ispunio njihova očekivanja...

Stranka Hrast opet se nalazi na prekretnici. Na nedavnim euroizborima bili su u Savezu za Hrvatsku koji nije do kraja ispunio njihova očekivanja. Nadali su se da će dobiti barem jednog europarlamentarca, što im je izmaklo za dvjesto glasova. Sada su u Hrastu ponovo počela rasprava oko toga kako dalje. Jedna grupacija želi zadržati dosadašnju suradnju sa savezom, druga je za približavanje HDZ-u, dok je treća za samostalni put. Svaka od ovih opcija, kažu u Hrasti, ima svoje prednosti, ali i ozbiljne nedostatke. Tim više što su u Hrastu nestrpljivi i žele konačno “ materijali” svoju podršku kod birača. Konačno, žele konačno izigrati u Ligi prvak, dakle u saboru, a ne stalno biti na rezervnim položajima.

Nije tajni ni to da HDZ pokušava vrlo primaljivom ponudama privući Hrast. Spremni su im ponuditi vrlo visoke pozicije na izbornim listama, što bi Hrastu hrastu sasvim sigurno dovelo u status parlamentarne stranke. Kako doznajemo iz krugova bliskim Hrastu Karamarko je razgovarao s Ilčićem o njihovoj suradnju. No nije tajna da postoje i protivnici zbližavanja Hrasta i HDZ-a. Naime, dosadašnja suradnja nije bila zasnovana na fair odnosima. U Hrastu se žale da ih je HDZ vrlo često znao tretirati kao privjesak. Zanimljivo je da je se i prije prošlih euro izbora Hrast podijelio oko pitanja političkih koalicija.

Članovi Hrasta iz onih dijelova Hrvatsku u kojma HDZ uglavnom vlada bio je protiv suradnje s HDZ-om, dok je članstvo iz sjeverozapadne Hrvatske, Istre i Primorja bilo za suradnju. Dalmatinski dio Hrasta nije zadovoljan sa sadašnjim predsjednikom Ladislavom Ilčićem kojega smatraju previše osobno ambicioznim te da je spreman ući u suradnju s HDZ-om samo zbog dobre pozicije koja bi mu osigurala mjesto u Saboru. Stoga već razmišljaju i o nom predsjedniku stranke. Njihov bi kandidat morao biti Ivan Grković, ugledni profesor anatomije na splitskom Medicinskom fakultetu.

>>Savez za Hrvatsku potpisao koalicijski sporazum u Slavonskom Brodu

Komentara 12

OL
olrajt
17:24 08.07.2014.

...svi kojima je i malo Hrvatska u srcu trebaju ući u jedan blok protiv ovog protuhrvatskog predsjednika i protiv ove nenarodne i protuhrvatske vlade....svi ama baš svi i HRAST i Savez za Hrvatsku,stožer za Hrvatsku ,udruga U ime obitelji svi svi u borbu protiv ove prokomunističke vlade!!!....!!!

BA
bakulušić
18:59 08.07.2014.

Korak po korak i ići će. Bit će podmetanja i provokacija, ne nasjedajte. Vi ste najopasniji protivnik onima koji već skoro dvadeset godina na daljinski upravljaju Hrvatskom. Samo hrabro i ne budite kao oni.

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
20:02 08.07.2014.

@noesiss....a kakve ste vi to simpatizirali? Niste simpatizirali one koji su branili i odbranili svoju zemlju? Normalno da ti od Dalmatinca nemaš ni D...ti bi se prije mogao poistovjetiti sa onima koji su simpatizirali četnike, a takvih je bilo poprilično u Dalmaciji četrdesetih...i ne samo simpaqtiziranja, več i učestvovanja u njihovim redovima....što baš i nije neka dika i čast....ili možda je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije