Vedrana Jelušić Kašić

EBRD će financirati HAC sa 250 milijuna eura

Vedrana Jelušić Kašić
Foto: Screenshot/HRT
26.02.2016.
u 12:06

Od toga je 200 milijuna eura za refinanciranje postojećih kreditnih obveza HAC-a po znatno povoljnijim uvjetima od 1 posto euribora na ročnost od 15 godina. Time se zamjenjuju puno nepovoljni izvori od 5 posto i kraći rok od 5 do 7 godina.

Vedrana Jelušić Kašić, direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u Zagrebu, jutros je u Studiju 4 HRT-a izjavila kako je upravni odbor banke odobrio financiranje Hrvatskih autocesta sa 250 milijuna eura. 

Od toga je 200 milijuna eura za refinanciranje postojećih kreditnih obveza HAC-a po znatno povoljnijim uvjetima od 1 posto euribora na ročnost od 15 godina. Time se zamjenjuju puno nepovoljni izvori od 5 posto i kraći rok od 5 do 7 godina.

Ono što je bitno je da su u tom paketu i 500 tisuća eura granta koji služi da se mogu angažirati konzultanti iz područja restrukturiranja HAC-a. Uz to će se napraviti i plan poboljšanog upravljanja tvrtke. Sve to će poslužiti kao jedno dodatno razmišljanje vladi u planiranju njezinih sljedećih koraka, izjavila je Jelušić Kašić.

>> HAC u tri godine vratio 1,5 milijarde eura kredita, a dug smanjio samo za 64 milijuna eura!?

Komentara 1

PR
pravica
13:44 26.02.2016.

Na današnjoj sjednici NO (kojem usput rečeno istječe i mandat) nije prošao navedeni kredit. Tvrtka HAC nije napravila ništa od preuzetih obveza, dakle na djelu je čista opstrukcija. Upravu HAC-a i ljude zadužene za ovaj posao u Ministarstvu treba kazneno goniti. Naravno da nisu ništa napravili kad ih niti nema na poslu ( Mihovilić, ako i dođe to je oko 09 i oko 11 ga nema više)….. Gospodo na vlasti vi ste odgovorni, pa se trudite i dalje da blokirate postavljenja novih kadrova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije