Afera B. Šegon

HBOR odobrio kredit trgovačkom društvu Facta Vera, a ne fizičkoj osobi!

Branko Šegon
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
14.01.2014.
u 18:00

Kredit je odobren uz podjelu rizika s poslovnom bankom i pod jednakim uvjetima koje imaju i drugi poduzetnici koji dobivaju takve kredite, navodi HBOR

Hrvatska banka za obnovu i razvitak danas je priopćila da je odobrila kredit trgovačkom društvu Facta Vera d.o.o., a ne fizičkoj osobi.

– Kredit je odobren uz podjelu rizika s poslovnom bankom i pod jednakim uvjetima koje imaju i drugi poduzetnici koji dobivaju takve kredite – navodi HBOR u priopćenju.

Afera vezana za pomoćnika ministra financija Branka Šegona nastala je kada je u javnost procurila informacija da je njegova tvrtka Facta Vera od HBOR-a dobila kredit od 31,2 milijuna kuna nakon što je stupio na dužnost. Postavlja se pitanje je li Šegon iskoristio položaj da bi pogodovao svojim tvrtkama jer u Nadzornom odboru HBOR-a sjedi i njegov šef Slavko Linić.

>>HRT posjeduje sporne ugovore Linićeva pomoćnika

Komentara 22

ST
stefj
18:29 14.01.2014.

Eh, da se radi samo o tom kreditu, bilo bi sve benigno. Ovo je tek mali dio onoga što Linić i njegovi hajduci rade. Pitanje da li će ikada izaći na vidjelo sve malverzacije. No tu nema puno pomoći, svi mediji su izrazito lijevi i mudro šute o svim nepravilnostima, krađama, pogodovanjima, zaštitama podobnih i sl.

LO
lokun
18:15 14.01.2014.

Mene zanima jeli NOVAC TROŠIO NAMJENSKI, zamislite dobijete 31 milijun kuna kredita uz kamatu od JEDAN POSTO, oročite ga u bilo koju banku i dobijete najmanje PET POSTO kamatu, izračunajte kolika je razlika u vrijeme počeka ha ha ha Maa HABOR radi pošteno i ja sam neki dan uzeo 32 milijuna kuna uz poček od PET GODINA a nešto mi i država subvencionira ako ćemo lagat ha ha ha

FR
Franciskoo
18:26 14.01.2014.

U Remetinec!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije