počeli skupljati potpise

Inicijativa 'Za referendum' želi skupiti milijun potpisa

za referendum
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
30.05.2015.
u 14:27

Građanska inicijativa "Za referendum" počela je danas sa skupljanjem potpisa za referendum kojim bi se broj potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma smanjio sa sadašnjih najmanje 10 posto birača ( oko 380.000) na 200.000 birača

Građanska inicijativa "Za referendum" počela je danas sa skupljanjem potpisa za referendum kojim bi se broj potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma smanjio sa sadašnjih najmanje 10 posto birača ( oko 380.000) na 200.000 birača te da se ti potpisi mogu skupljati na svakom prikladnom mjestu, a ne samo u uredima državne uprave.

Inicijativa je zatražila i očitovanje Ustavnog suda o svoja dva referendumska pitanja, no Ustavni sud im je odgovorio da njihov podnesak nije podoban za upućivanje u jedan od ustavnosudskih postupaka. U Inicijativi su izvjestili da su prvi dan organizirali skupljanje potpisa u 92 grada i da im je cilj skupiti više od milijun potpisa.

Optimizam za to im daju tri štanda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na kojima su danas do 12 sati skupljeno gotovo 1700 potpisa, što je kažu rekord jer u ni jednoj dosadašnjoj akciji nije bilo prikupljeno toliko potpisa u prvih 12 sati njihova skupljanja na središnjem zagrebačkom trgu.

Komentara 11

DJ
djurex
15:48 30.05.2015.

i 200 tisuca potpisa je puno..svaka cast i podrska za trud i zalaganje svima koji sudjeluju u akciji...

DJ
djurex
15:51 30.05.2015.

Nadam se da ce Zeljkica opet pokusati sa referendumom koji je zadnji put sprijecen od strane vlasti..Plan i program im je bio extra ..jedino po tom planu politicari bi direktno odgovarali svom narodu a ne stranim lihvarima..jedino po tom planu bi izabrani politicari odrazavali glas naroda a ne ovako da se najvecima pridodaju glasovi..to je obicna pljacka dvoglave partije hdz-sdp

ZL
zlako
17:19 30.05.2015.

Referendum je jedina točka demokracije.Izbori su farsa.Narod može i bez stranaka i bez izbora putem referenduma odlučivati sam o sebi.Kartica,internet,šifrica i moja volja više neče biti deformirana.Neču plačeti one koji me tuku,pljačkaju i lažu.Narod...Raferendum...Sloboda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije