Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori najkasnije 22.11.

Josip Leko najavio raspuštanje Sabora 25. rujna

Josip Leko
Patrik Macek/PIXSELL
08.09.2015.
u 14:29

Predsjednici Grabar Kitarović bit će pet nedjelja na raspolaganju za raspisivanje parlamentarnih izbora, odnosno izbori će se moći raspisati 25. listopada, 1., 8., 15. ili 22. studenog.

Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović bit će pet nedjelja na raspolaganju za raspisivanje parlamentarnih izbora, odnosno izbori će se moći raspisati 25. listopada, 1., 8., 15. ili 22. studenog.

Da se to iščitati iz izjave predsjednika Sabora Josipa Leke koji je nakon sjednice Predsjedništva Sabora potvrdio da će se ovaj saziv raspustiti 25. rujna.

- Dobio sam takvu sugestiju da sazovem sjednicu Hrvatskog sabora na redovno zasjedanje i pripremim mogućnost korektne rasprave do 25. rujna kako bismo mogli pripremiti državu i društvo da funkcionira do novog mandata Sabora i Vlade. Očekujem da će saborska većina u prvom tjednu redovitog zasjedanja Sabora pripremiti prijedlog odluke o raspuštanju Sabora do 25. rujna – najavio je Leko. U ta dva tjedna, dakle od iduće srijede, 16. rujna do 25. rujna, Sabor će, kaže Leko, raspraviti prioritete koje Vlada predlaže.

Stiže rebalans proračuna

- To je prvih desetak točaka, a očekujemo da će u prvom tjednu Vlada dostaviti akte koji osiguravaju potpuno normalan život i rad u Hrvatskoj do konstituiranja novog Sabora i nove Vlade. To znači da bi trebao doći rebalans proračuna, odluka o privremenom financiranju i s tim u vezi svi zakoni koji prate takve akte, to je pet šest zakona koji utječu na prikupljanje sredstava u dinamici kako je to proračun predvidio – pojasnio je predsjednik Sabora.

Odgovorio je i na cjelodnevne kritike da nije bila potrebna ova izvanredna sjednica Sabora. - Ja mislim da ste i vi mediji, a i saborski zastupnici i javnost uočili da je stanka u novim okolnostima preduga. Mi smo pokušali skratiti vrijeme ustavne stanke izmjenama Ustava. Ne mislim da je to nešto što bi dramatično diralo u ustavnu poziciju Sabora i Vlade. Pripremljeni su zakoni koji smatramo da su važni za društvo i građane i u korektnom poslovničkom smislu smo pripremili izvanrednu sjednicu – zaključio je Leko.

>>Milanović o raspuštanju Sabora: Izbori će biti vrlo brzo

>>'U demagogiji Zoran Milanović bi pobijedio i Chucka Norrisa'

Komentara 10

GA
grande_amore
14:44 08.09.2015.

Današnja izvanredna sjednica Sabora bila je totalno nepotrebna, preočito je da je sazvana u predizborne svrhe Zorana Milanovića i ekipe! prozirni su i preprozirni!

GA
grande_amore
14:42 08.09.2015.

Nemamo mi nikakvu budućnost ako nam ovi nesposobnjakovići ostanu na vlasti! Definititvno su nam potrebne promjene i to što prije!

GA
grande_amore
14:40 08.09.2015.

što prije-to bolj, za sve nas! Samo da ovi nesposobni kukurikavci što prije odu s vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije