22.03.2014. u 14:00

"Kako će se onda čuti hrvatski glas u Europi kad ga se ne može čuti u hrvatskom Saboru?", pitao je gimnazijalac Grbina.

U poprilično jakoj konkurenciji vijesti dana – Mirela Holy  premijeru je dijagnosticirala sistemsku grešku u načinu razmišljanja, a Uskok je ušao u Inu Nova TV i RTL ispravno su najpristojniju minutažu posvetili jednom naoko nevažnom, zapravo blistavom televizijskom trenutku.

Sabor je jučer bio neobično živ, dakako, ne zato što se u zastupnika naglo probudila savjest do te mjere da su obavljali svoj posao, već stoga što se su na Markov trgu iskrcali srednjoškolci koji su na nekakvom okruglom stolu krenuli rešetati EU parlamentarce, pogađajući metu preciznije no bilo koji televizijski izvjestitelj iz Sabora. "Hoće li se tamo u europskom parlamentu tolerirati nedolasci na posao? Znate, kad mi ne dođemo u školu, onda dobijemo neopravdani sat", govori mladac čije ime valja upamtiti, a zove se Fran Stančić Vidrač.

Pitanje je uputio SDP- ovom Peđi Grbinu, onom zastupniku koji se proslavio s prilično nemuzikalnom interpretacijom Thompsona pa se na naglo povukao iz javnosti, ocijenivši da je susret sa gimnazijalcima možda dobra prigoda za povratak u velikom stilu. Pa kaže: "Na žalost, kod nas se stječe dojam da je zastupnik uspješan ako dolazi u Sabor i ima mišljenje o svemu (?!)"

Mladac se, međutim, ne da smesti pa poentira: "Kako će se onda čuti hrvatski glas u Europi kad ga se ne može čuti u hrvatskom Saboru? Da se čuje, sigurno danas ne bi bilo 400 tisuća zaposlenih"...

Peđa Grbin nestaje iz kadra, povlači se u svoj klub zatupnika, djeca odlaze s Markova trga iako nema sumnje da bi za Hrvatsku bilo bolje da je bilo obrnuto. HTV nije smatrala za shodno zabilježiti ovaj događaj, šteta za njih.

PLUS

Podatak da je Pharell Williams uvrstio splitsku izvedbu svog hita "Happy" u svoj videospot koji će obići svijet za RTL je bio toliko važan da se novinarka javila uživo

MINUS

Dnevnik 3 HTV-a bez Tatjane Munižabe samo je još jedna u nizu  informativnih emisija javne televizije bez sadržaja i duha. Minus ide onima koji su je skinuli s programa

Komentara 10

FR
franstančićvidrač
16:43 22.03.2014.

Moje ime je FRAN STANČIĆ VIDRAČ i nisam gimnazijalac niti maturant nego sam 3. razred Upravne škole Zagreb isto tako je i Sebastian iz Upravne škole tako da bih vas molio da to ispravite ovdje i u novinama. Probajte sljedeći put prije pisanja nekog članka provjeriti si podatke. Unaprijed hvala :)

ZZ
zzbabac
17:04 22.03.2014.

A sada je vrijeme da srednjoskolci objasne novinarima kako da posteno rade svoj posao.

FR
franstančićvidrač
16:45 22.03.2014.

Mladac se, međutim, ne da smesti pa poentira: "Kako će se onda čuti hrvatski glas u Europi kad ga se ne može čuti u hrvatskom Saboru? Da se čuje, sigurno danas ne bi bilo 400 tisuća zaposlenih"... i to nisamsam ja rekao nego Sebastian Krčmar. Pitanje nije bilo upućeno Peđi Grbinu nego svim saborskim zastupnicima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije