crne brojke

Mrsić o 360.000 nezaposlenih: Broj će još rasti i to do veljače 2014.

'28.03.2012., Zupanijska palaca, Varazdin - Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsic u radnom je posjetu Varazdinu. Nakon susreta s zupanom Predragom Stromarom sastao se s gradonacelnikom Hab
17.12.2013.
u 20:00

Brojka od 360.000 nezaposlenih je 'frizirana', dodao je Mrsić, jer se određeni broj koji su godinama bili nezaposleni tek sada prijavio na burzu.

Broj nezaposlenih danas je prešao granicu od 360.000 ljudi, štp je iznenadilo ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića. Dodao je da bi broj nezaposlenih mogao još rosat, a najveći će biti krajem veljače iduće godine.

- Ipak, predviđam da ćemo u 2014. početi otvarati radna mjesta, ali efekat toga ćemo vidjeti tek onda kad nam BDP bude iznad 2 posto kroz barem dva ili tri tromjesečja, ali i tada, znajući kakav je trend u svijetu, morat ćemo pričekati najmanje šest mjeseci da se to vidi i u padu broja nezaposlenih - kazao je Mrsić za RTL.

Brojka od 360.000 nezaposlenih je 'frizirana', dodao je Mrsić, jer se određeni broj koji su godinama bili nezaposleni tek sada prijavio na burzu.

Ministar je naglasio da sigurno nećemo izgubiti još stotinu tisuća radnih mjesta kako neki predviđaju.

- Otvarati će se nova radna mjesta u turističkoj djelatnosti, a očekujemo i da će se pokrenuti gospodarstvo, građevina i prerađivačka industrija - zaključio je Mrsić. 

Komentara 16

BA
babanko
21:20 17.12.2013.

A ne racuna Mirando na jedno oko 100 000 ljudi..koji se ne prijavljuju na biro.. jer su uvidjeli da je to gubitak vremena a isto su nezaposleni.. Ali danas je HNB dekretom donio odluku da dogodine izlazimo iz krize..samo nisuu osvjetlili put kojim izlazimo..

AT
atomised
21:12 17.12.2013.

Nevjerojatno. Broj nezaposlenih je friziran? i to zato "jer se određeni broj koji su godinama bili nezaposleni tek sada prijavio na burzu" ???? Pa je li taj čovjek pri sebi? I što onda? Kako on to objašnjava? Još će ispasti da su se ti ljudi prijavili jer su željeli ovoj vladi napakostiti? Bere on plaćicu od gotovo dvadesetak tisuća kuna te mu je taj broj nezaposlenih posve apstraktna stvar. Nema tu ljudskih sudbina, nema tu suosjećanja? Sve što Milanovićev ministar vidi je brojka koja je njemu iritantna. Užas.

MB
Marlon Brando
20:42 17.12.2013.

Poštovani g.Mrsiću, otiđite još koji puta u Tuheljske toplice na račun poreznih obveznika i tamo se lijepo i ugodno provedite. Zar nije mogla Vaša stranka organizirati skromnije okupljanje u Vladi ili nekom prostoru koji nas obične građane ništa ne košta,negogo moramo plaćati ovakove rastrošnosti i nepotrebne troškove ?! Nemam ništa protiv da svaki član Vaše vlade ode u Tuhelj, i tamo se opusti i zabavi o svome trošku.Međutim,u ovakvoj kritičnoj situaciji Vi i Vaši suradnici organizirate sebi provode na državni - ( tj. narodni ) račun ?! To je zbilja previše ! Izračunajte koliko ste novaca potrošili u Tuhelju, i kako su se ti novci mogli puno bolje i korisnije upotrijebiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije