Pokrenulo Ministarstvo

Na ovom portalu vidjet ćete gdje se nalazi benzinska s najjeftinijim gorivom!

gorivo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
18.02.2015.
u 14:30

Radi dodatne zaštite potrošača Ministarstvo gospodarstvo je pokrenulo poseban portal o cijenama motornih goriva

Ako želite znati gdje se nalazi najbliža benzinska stanica s najpovoljnijom cijenom goriva, posjetite internetsku stranicu www.min-go.hr.

Radi dodatne zaštite potrošača Ministarstvo gospodarstvo pokrenulo je poseban portal o cijenama motornih goriva na svim prodajnim mjestima u Hrvatskoj. Od idućeg tjedna kreće i aplikacija za sve vrste mobilnih uređaja, a na portalu i aplikaciji bit će dostupan popis svih postaja koje prodaju motorna goriva sa svim cijenama te će posebno biti istaknute benzinske postaje s najnižim cijenama.

Možete prijaviti i nepravilnosti u cijenama

Sve tvrtke koje se bave trgovinom na malo naftnih derivatima i ukapljenog plina od 15. veljače dužne su svaku promjenu maloprodajne cijene dostaviti Ministarstvu gospodarstva. Uz informacije o cijenama, portal i aplikacija će putem geolokacije ili pretraživanja davati i točne informacije o udaljenosti korisnika od benzinske postaje, kao i druge korisne informacije za vozače, poput radnog vremena ili postojanja pristupa za invalide.

Također, putem aplikacije i portala potrošači će moći prijaviti sve uočene nepravilnosti u cijenama motornih goriva.

Uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima, Ministarstvo gospodarstva želi potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima. Aplikacija će biti besplatna za korisnike svih vrsta mobilnih uređaja i operativnih sustava.

>>Gorivo će opet poskupjeti – 10 lipa po litri

>>Gorivo opet poskupjelo, litra eurosupera 95 9,32 kune!

Komentara 26

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:38 18.02.2015.

cijene se razlikuju u +/- 10 lipa, pa na 50 litara x 0,1 kn ispadne 5 kuna jeftinije na "nekoj" benzinskoj...a koliko košta dolazak do te "neke" benzinske...potpuno beskorisna stranica...rađe točite u BiH, barem kunu-kunu i pol jeftinije po litri...

Avatar think pink
think pink
15:24 18.02.2015.

opet se ministarstvo bavi sporednim stvarima. kada su cijene nafte padale po 10% tjedno, kod nas je cijena benzina danima ostajala ista... a onda bi se spustila 1%. a sada kad cijena nafte poraste 5%, cijena benzina isti dan skoči za isto 5%. ali ministarstvu je to sasvim ok..

Avatar think pink
think pink
14:56 18.02.2015.

jako korisna stranica - moguće su ogromne uštede - čak do 4 kn po rezervoaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije