Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba za genocid

Obradović: Moguće je da Hrvatsku ne osude za Oluju

Foto: Tomislav Krasnec
29.03.2014.
u 09:31

Saša Obradović priznaje kako je "vrlo moguće" da Sud ne prihvati argumente Srbije i odluči kako Hrvatska nije počinila genocid u akciji Oluja

Kako doznaje agencija Beta, vođa srpskog pravnog tima pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu gdje se raspravlja o hrvatskoj tužbi i srpskoj protutužbi za genocid, Saša Obradović priznaje kako je "vrlo moguće" da Sud ne prihvati argumente Srbije i odluči kako Hrvatska nije počinila genocid u akciji Oluja iako je srpski tim temeljio svoje argumente upravo na događanjima oko ove oslobodilačke operacije u kolovozu 1995.

- Bez obzira na ishod ovog postupka, vrlo je moguće da sud ne prihvati naše argumente i odluči da nije bilo genocida tijekom Oluje, iza nas ostaju činjenice koje smo izložili o teškim zločinima počinjenim u Oluji, o kojima će sud nešto morati reći. To su činjenice temeljene na dokazima koje hrvatska strana nije mogla osporiti, da ne kažem kako ih je mogla pobijati tijekom ove usmene rasprave. To je nešto što će ostati pred glavnim pravosudnim organom UN - izjavio je Obradović u Haagu nakon završetka iznošenja argumenata srpskog tima.

Dodao je kako Srbija za rasprave u Haagu o međusobnim optužbama za genocid i na kraju postupka, nije ostavila zatvorena vrata za pomirenje. - Ako hrvatsko društvo prihvaća ono što je ovdje govorila njihova glavna pravna zastupnica Vesna Crnić-Grotić, kako bi pomirenje trebalo temeljiti na povijesnim činjenicama, onda smo mi predstavili dosta povijesnih činjenica o zločinima koji su počinjeni, i hrvatska strana i njen pravni tim bi te činjenice trebale dostaviti svojim istražiteljima da se procesuiraju počinitelji kaznenih djela - zaključio je Obradović.

>> Srpski tim u Haagu: Zabranite Hrvatskoj proslavu pobjede u Oluji

Komentara 75

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
10:29 29.03.2014.

očito mu nakon završetka izlaganja nije nitko čestitao na vrhunskom pravu....i očito su svi bježali od srpskog pravnog tima....pa se daju osjetiti rezultati tako blistavog iznošenja totalnih idiotarija i pamfleta

RI
Risnjak
09:54 29.03.2014.

Koj bolesnik..... ostavlja vrata za pomirenje otvorena nakon sto se doslovno proljevao izmisljotinama, lazima i poznatom srbonacistickom propagandom na sudu pravde ! Treba ih pravno dotuci i prisilit na katarzu, ako u buduce mislimo zivjeti u miru.... oni i dan danas negiraju agresije na slo, hr, bih i kosovo ! nadam se da ce ih na tom sudu prisilit da istinu pogledaju u oci !

TR
Trnjanec
09:47 29.03.2014.

Naravno da "hrvatska strana nije mogla osporiti" vaše izlaganje, jer ga je već godinama ranije osporio ICTY i bacio sve vaše argumente na haški deponij smeća i laži. Jedno je iznijeti dokaze, a drugo je iznijeti pravno nevaljalu propagandu. ICTY je jasno rekao: Oluja je legitimna, nije bilo UZP-a, nije bilo protjerivanja, Gotovina i Markač su nevini ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije