SJEDNICA VLADE

Odobreno državno jamstvo za kredit HAC-a od 200 milijuna eura

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
10.12.2015.
u 10:05

Vlada je donijela odluku o odgodi primjene novog kontnog plana iz Zakona o računovodstvu do početka 2017.

Vlada je na današnjoj sjednici između ostalog donijela odluku o odgodi primjene novog kontnog plana iz Zakona o računovodstvu do početka 2017. te odobrila državno jamstvo za kredit HAC-u kod Europske banke za obnovu i razvoj od 200 milijuna eura.

– Drugi dio od 50 milijuna eura ne preuzimamo sada nego to ostavljamo za sljedeću godinu ili za istu novu vladu jer bi to bile nove obveze, one se odnose na restrukturiranje HAC-ONC-a, to jest na IPO. Dakle, mi danas donosimo samo odluku o 200 milijuna eura jer bi se inače, po nama, dogodila znatna materijalna šteta – rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Također je dana suglasnost za zaduženje Zagrebu i Primoštenu kod Erstea, odnosno OTP-a, a odobreno je i 7 milijuna kuna za troškove zbrinjavanja migranata.

>> Vlada odgađa primjenu novog kontnog plana i odobrava HAC-u zaduženje kod EBRD-a

Komentara 29

MS
mare_split
10:13 10.12.2015.

'... dana je suglasnost za zaduženje Zagrebu i Primoštenu kod Erstea, odnosno OTP-a.'! Ima li to veze s Bandićem i Pertrinom 'uspješnim' gradonačelnicima? Trgovina usred Sabora? Čini se? ... Svi su odavno 'zreli' za pržun!

MA
MarioG
10:22 10.12.2015.

Milijardu i pol kuna jamči tehnička vlada. Pa gdje to ima???

GI
gismund
10:51 10.12.2015.

tehnička vlada tehnički nas vodi u propast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije