zahtjev

Od vlade traže osnivanje Ministarstva dijaspore

mirenje  (1)
Zarko Basic/PIXSELL
26.08.2012.
u 10:40

Republika Hrvatska je jedina država u svijetu s više svojih žitelja u dijaspori nego u domovini, kažu u Stranci hrvatskog zajedništva

Hrvatska Vlada mora što prije osnovati Ministarstvo za hrvatsku dijasporu, poruka je koju su Vladi poslali iz Stranke hrvatskog zajedništva.

Ministarstvo je, smatraju, neophodno potrebno za hrvatski narod da iseljeni Hrvati s Hrvatima u Hrvatskoj skupa tvore svoju sudbinu.

- Republika Hrvatska je jedina država u svijetu s više svojih žitelja u dijaspori nego u domovini, a nema Ministarstvo za dijasporu niti odgovarajuću instituciju. Hrvati su spoznali da su ih okupatori silom raseljevali, računajući da je raseljeni narod izgubljeni narod. Zlo razdvaja, a dobro spaja i zato zajedno i odlučno za opće hrvatsko dobro, ističe se u priopćenju. 

 

Komentara 11

VA
vadis
15:05 26.08.2012.

Hrvati koji zive u Bosni i Hercegovini nebi trebali pripadati dijaspori.

LI
Livi
16:34 26.08.2012.

Nemojte od ovih nista ocekivati! Nema vise, Bogu hvala, rata kad smo im trebali i sakom i kapom skupljali novac i ratni materijal za obranu Hrvatske, a oni trpali u svoje dzepove ili gubili novac u "movingu" kako je priznao Stipe Mesic. Danas smo im vise teret i misle da smo uvijek glasovali za HDZ. Koliko nas u dijaspori vole i cijene, pokazuje i to da nam cak ne daju slusati besplatno ni vijesti iz domovine. Ne bi me to cudilo, da Srbija ne nudi svoj program besplatno, a HTV moras masno platiti ako ga zelis imati preko satelita.

VA
vadis
14:21 26.08.2012.

Ministarstvo za iseljene Hrvate, nikad nije kasno ali se je vremena puno izgubilo. Hrvatsko iseljenistvo je moglo i moze pomoci Hrvatskoj ali pri tome ulica mora biti dvosmijerna. Iseljenistvo ima sredstva i iskustva. Puno ih je probalo ali su nazalost naisli na nerazumijevanje i nered u strukturama drzavne uprave. Politicari u Hrvatskoj su tu najvise radi uhljebljenja ne radi ideja i zrtvovanja da nesto naprave kad su vec na tim polozajima. Vecina su ih jako nesposobni i nemarljivi, pri tome ne mislim samo na politicare u Vladi nego uopce u svim strukturama. Zalosno, valjda je to, kakav narod takve politicare zasluzuje!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije