Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicija

Otvoren Studentski klub pri Metalurškom fakultetu

Metalurški fakultet Sisak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/12
18.11.2015.
u 14:42

Zajednička je to investicija Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra i Sisačko-moslavačke županije vrijedna 200.000 kuna.

Metalurški fakultet u Sisku, jedina visokoškolska ustanova na području ovog grada, bogatiji je za novouređene prostorije Studentskog kluba.

Zajednička je to investicija Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra i Sisačko-moslavačke županije vrijedna 200.000 kuna.

"Metalurški fakultet  je vrlo važan za naše Sveučilište i Hrvatsku jer su ove struke temelj gospodarstva svake zemlje, pa i Hrvatske. Vrhunske stručnjake ovdje stvaraju vrhunski profesori koji su vrlo aktivni u znanstvenom radu i međunarodnoj razmjeni. Razvojom studentske infrastrukture želimo da u Sisku i dalje stvaramo stručnjake koji će ostati u Hrvatskoj" – rekao je rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc Damir Boras.

Metalurški fakultet ima stotinjak studenata koji, u preddiplomskom studiju, mogu birati između metalurškog inženjerstva ili industrijske ekologije dok je diplomski studij metalurgije. Svi diplomirani studenti posao nađu u roku od nekoliko mejseci. 

Dekan fakulteta prof. dr. sc. Ladislav Lazić najavljuje i nove projekte – formiranje Ljevaoničkog centra vrijednog tri milijuna kuna te partnerstvo s Gradom Siskom u formiranju Tehnološkog parka koji će biti uspostavljen u bivšoj upravnoj zgradi Željezare.

>>U Sisak dolaze tri velika investitora: 'To se nije dogodilo preko noći'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije