'PRGOMET JE NAŠ KANDIDAT'

Plenković zaprijetio onima koji će raditi protiv HDZ-ovih kandidata na izborima: 'Snosit će posljedice'

plenković, hasanbegović
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/7
25.03.2017.
u 20:33

HDZ će pobjediti na lokalnim izborima. Imat ćemo veći broj župana nego što ih imamo danas, rekao je premijer.

Premijer Andrej Plenković po povratku iz Rima, gdje je boravio na potpisivanju Rimske deklaracije, gostovao je u vijestima RTL televizije. Jedna od tema razgovora bili su i skori lokalni izbori. Dugo se čekalo da HDZ napokon izabere svog kandidata, Dragu Prgometa, a sad je svoju kandidaturu istaknula i nezavisna saborska zastupnica s liste HDZ-a Bruna Esih, za koju se pretpostavlja da će za sobompovući glasove mnogih HDZ-ovih birača. I Zlatko Hasanbegović kao potpredsjednik HDZ-a stao na stranu Brune Esih. Hoće li zbog toga snositi sankcije?

- HDZ će pobjediti na lokalnim izborima. Imat ćemo veći broj župana nego što ih imamo danas. HDZ je pod mojim vodstvom sastavio izrazito jak tim kandidata u najvećim urbanim sredinama. Drago Prgomet kao iskusan političar, autentični pravi HDZ-ovac, hrvatski branitelj, liječnik, čovjek koji ima veliku potporu i veliko iskustvo, naš je kandidat u Zagrebu, rekao je Plenković i nastavio:

- To je HDZ kako ga ja gradim i kako ga profiliram, čvrsto usidren u desnom centru. Naš prvi predsjednik Franjo Tuđman bi bio u Rimu i bio bi jako zadovoljan. Ne bi išao u Moskvu kao što idu neki europski lideri marginalnih i populističkih opcija. Od Hasanbegovića i svih članova HDZ-a u Zagrebu očekujem da čvrsto, angažirano podupru Dragu Prgometa kao našeg legitimnog i kvalitetnog kanididata koji će u Zagrebu i za sebe i za HDZ ostvariti sjajan rezultat. Druge kandidature me ne zanimaju. Oni koji budu radili protiv našeg kaniddata, snosit će posljedice. 

Dakako, u razgovoru je dotaknuta i sudbina Ivice Todorića i Agrokora.

- On je vlasnik kompanije, čovjek koji je cijeli život uložio u tako veliki projekt i sigurno da u ovom trenutku ima i najveću odgovornost za daljnju budućnost kompanije. Vjerujem da radi u najboljem interesu onoga što je dosad stvarao. Kompanija u ovom trenutku, kao i svaka druga na tržištu, ima sve mogućnosti da krene u proces restrukturiranja za dobrobit kompanije. Hrvatska vlada je tu da brine o interesu hrvatske države i o našem gospodarskom i financijskom sustavu, rekao je premijer.

Komentirao Esih

Premijer je gostovao i na HRT-u gdje je prokomentirao kandidaturu Brune Esih.

- Razgovarao sam s njom, moram priznati da nisam stekao dojam da je zainteresirana biti kandidat, niti da se bavila komunalnim pitanjima, izgleda da je došlo do evoluciju stajališta - prokomentirao je Plenković.

I u ovom intervjuu govorio je o Agrokoru te je na pitanje hoćemo li mi vraćati dugove Agrokora poručio: 'Ne, kažem čvrsto i odlučno'.

- Koristimo najbolje prakse i drugih zemalja. Kao Vlada i država želimo napraviti okvir u kojem bi se izbjegli scenariji koji bi mogli imati negativne efekte na gospodarstvo. Sve što radimo trebalo bi spriječiti upravo takve scenarije - poručio je premijer.

>> 'Nema rascjepkanosti u HDZ-u, a vremena izbacivanja iz stranke su iza nas'

Komentara 97

Avatar juricamesko
juricamesko
19:58 25.03.2017.

svaki clan i glasac Hdz ima u Zagrebu lagan izbor kome dati svoj glas.gospodi Bruni Esih.

AK
admin kuga
19:59 25.03.2017.

On komanduje e nebu išlo, moja jeosobna stvar za koga ću a kad već pitaš za Trgometa kojega si skupa s njegovom MOSTOVKOM, odnosno HRIDOVKOM, idnosno PARTIJAŠICOM uvalio na listu NE BUMO GLASOVALI!

Avatar juricamesko
juricamesko
19:51 25.03.2017.

ne trebaju protiv vaseg kandidata Plenkovicu raditi oni koji se ne slazu s vasim oktoriranim izborom jer radite sami protiv sebe.izbor Prgometa kao kandidata za gradonacelnika Zagreba saka je u oko svakom istinskom clanu Hdz.kako ste nametnuli Prgometa tsko ce te i proci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije