sumnjiv kredit

Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv Šegona

Branko Šegon
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
23.01.2014.
u 11:30

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrđivat će je li se pomoćnik ministra financija našao u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv Linićeva pomoćnika Branka Šegona.

– Povjerenstvo je na 38. sjednici održanoj 23. siječnja 2014. pokrenulo postupak protiv dužnosnika Branka Šegona, pomoćnika ministra financija, radi utvrđivanja je li se dužnosnik Branko Šegon u obnašanju dužnosti pomoćnika ministra financija našao u situaciji sukoba interesa u smislu članka 2. ZSSI-ja te je li prekršio neko od načela djelovanja iz članka 5. ZSSI-ja, zbog stupanja u poslovni odnos trgovačkog društva FACTA VERA d.o.o., u kojem ima više od 0,5 posto udjela u vlasništvu (temeljnom kapitalu) s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, na temelju ugovora o kreditu broj: 031-26400078 sa sporazumom o osiguranju novčane tražbine, od 30. kolovoza 2012. – navodi povjerenstvo u priopćenju.

Također navode da je povjerenstvo ''donijelo odluku o pokretanju postupka radi utvrđivanja je li u povodu sklapanja ugovora o kreditu između HBOR-a i trgovačkog društva FACTA VERA d.o.o., dužnosnik Branko Šegon svoj privatni interes stavio iznad javnog interesa'' te da je ''postupak pokrenut i radi utvrđivanja je li dužnosnik Branko Šegon u obnašanju dužnosti pomoćnika ministra financija počinio neko od zabranjenih djelovanja dužnosnika iz članka 7. ZSSI-ja, kako bi utjecao na sklapanje ugovora o kreditu između HBOR-a i trgovačkog društva FACTA VERA d.o.o.''

– Postupak je pokrenut i radi utvrđivanja je li u povodu stupanja u poslovni odnos trgovačkog društva FACTA VERA d.o.o. s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, na temelju ugovora o kreditu od 30. kolovoza 2012., došlo do povrede članka 16. stavka 3. i stavka 4. ZSSI-ja – pišu u priopćenju.

Šegon se može očitovati u roku od 15 dana od primitka odluke povjerenstva, a nakon toga i pribavljanja ostale potrebne dokumentacije Povjerenstvo će, priopćili su, na javnoj sjednici donijeti konačnu odluku u ovom postupku.

>> Linić: Policija je u HBOR došla i zbog slučaja Šegon

Komentara 16

Avatar Carrera
Carrera
12:10 23.01.2014.

ako je holy izbačena iz vlade za puno manju stvar, onda ne vidim razloga da linić i šegon ne počnu pakirati kofere...

NB
Navrnuti Bracanin
11:58 23.01.2014.

Kad želiš nešto zataškat provjerena formula je pokreni povjerenstvo.

DU
Deleted user
12:05 23.01.2014.

Poštovani drugovi, niti u svojoj pokvarenosti niste dosljedni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije