Predrag Matić:

'Nakon izbora neće me više vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar'

vlada ranko ostojić predrag matić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.05.2015.
u 11:10

Na pitanje novinara zbog čega se komunikacija između brainntelja i ministarstva odvija isključivo preko medija, Matić je odgovorio da je teško razgovarati s ljudima koji vas iili gnoriraju ili vrijeđaju

- Sretna je država koja nema drugih problema nego šest mjeseci raspravlja kako ćemo proslaviti Oluju, poručio je ministar branitelja Predrag Matić jutros prije sjednice Vlade. Upitan kakvo će rješenje donijeti Odbor za središnje obilježavanje Oluje koji je osnovan danas na Vladi, rekao je da će se u odboru glasati i da će biti kako većina odluči.

- Ovo je demokratska država, rekao je Matić. Komentirao je i 200 dana prosvjeda u Savskoj 66.

- Od prvog dana, a sad je dvjestoti, može biti i dvijetisućiti, imam rješenje i odgovore na njihova pitanja jer ona nisu teška. Radi se o politizaciji, cilj je ova vlada, premijer, oni nisu ovdje zbog braniteljskih prava, poručio je Matić. Dodao je da je njegova ruka braniteljima ispružena i dalje i ako žele, mogu se naći i razgovarati.

- Oni prosvjeduju dva metra od ministarstva. Postoji moj ured, dvorana za stastanke pa čak i šator, kaže Matić.

Na pitanje zašto stalno razgovaraju preko medija, Matić je odgovorio da je teško razgovarati s ljudima koji vas ignoriraju ili vrijeđaju. Na konstataciju kako branitelji očito žele razgovarati s premijerom, poručio je da imaju svog resornog ministara, voljeli ga ili ne.

- Nakon izbora, neću više biti ministar, neće me više vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar, ni branitelji. A do tada moraju živjeti u skladu sa zakonima, rekao je Predrag Matić.

Proslavu Oluje komentirao je i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Kratko je proučio da je 20 godina od Oluje vrlo bitna obljetnica koja se treba obilježiti u metropoli, u Zagrebu. Dodao je da to ne umanjuje ni dizanje zastava ni obilježavanje u Kninu. 

>> Vlada osnovala Odbor za središnju proslavu obljetnice Oluje. Evo tko će sjediti u njemu

Komentara 33

KA
kajinx
11:21 07.05.2015.

Matić vjerovatno želi slaviti 29. Novembar.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
11:34 07.05.2015.

Ministar Matić je najgore od svega lošeg čime ova propala Vlada trenutno još raspolaže........... jadan je , on je ministar bez branitelja i bilo čije potpore osim potpore Zokija i njegovih drugova komunista.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:29 07.05.2015.

Matiću dosta nam je tvojih jeftinih fora... Podnesi ostavku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije