Odluka o domaćinstvu sljedeće godine

Rijeka, Pula, Osijek i Dubrovnik ušli u uži izbor za europsku prijestolnicu kulture

zidine
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
29.05.2015.
u 20:45

Bez drugog kruga ostali su tako Varaždin (što je veliko iznenađenje), Zagreb, Đakovo, Zadar i Split

Rijeka, Pula, Osijek i Dubrovnik ušli su u uži izbor za europsku prijestolnicu kulture, objavio je predsjednik neovisnog povjerenstva Steve Green u petak popodne u zagrebačkoj Kući Europe.

Predstavnici tih gradova objavu su dočekali burnim, gotovo pobjedničkim pljeskom. Bez drugog kruga ostali su tako Varaždin (što je veliko iznenađenje), Zagreb, Đakovo, Zadar i Split. Procedura nalaže da gradovi iz užeg kruga u sljedećim mjesecima dopunjuju svoje prijave, a predstavnici povjerenstva će ih i posjetiti tijekom ove godine.

Odluka o domaćinstvu bit će donesena početkom godine. Predstavnici neovisnog povjerenstva zahvalili su svim gradovima na suradnji posebno pohvalivši stručnost djelatnika u Ministarstvu kulture.

Ministar kulture Berislav Šipuš poručio je gradovima koji nisu ušli u drugi krug da ne odustanu od svojih projekata i ulaganja u kulturu. Pozvao je i sve gradove u Hrvatskoj da opravdaju status grada i to odnosom prema kulturi. Povjerenstvo će krajem lipnja javno objaviti svoje ocjene svih devet prijava. Predstavnici Zagreba nisu krili razočaranje činjenicom da glavni grad čak nije niti ušao u drugi krug. 

>> Devet hrvatskih gradova bori se za titulu europske prijestolnice kulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije