Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže pravednu odluku

Sindikati predali ustavnu tužbu zbog dodataka na plaću

sindikati
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.04.2014.
u 15:05

- Očekujemo da Ustavni sud donese pravednu odluku, a do same odluke da privremenom mjerom zabrane primjenu zakona do konačne odluke Ustavnog suda - kazao je Mihalinec.

Čelnici Matice hrvatskih sindikata danas su predali tužbu Ustavnom sudu zbog uskrate prava na dodatke na plaću po osnovi godina staža.

čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec objasnio je da su konferenciju za medije organizirali povodom predaje zahtjeva Ustavnom sudu "za procjenu ustavnosti zakona o uskrati isplate materijalnih prava temeljem dodatka na staž u sustavu javnih službi".

- Očekujemo da Ustavni sud donese pravednu odluku, a do same odluke da privremenom mjerom zabrane primjenu zakona do konačne odluke Ustavnog suda - kazao je Mihalinec.

- Odgođena pravda je negacija pravde. Imali smo niz čekanja na odluke Ustavnog usuda po pitanju raznih radnih prava. Neke tužbe su i po 12, 13 godina stajale na Ustavnom sudu - rekao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

>>Sindikati protiv prijedloga o otkazima u malim tvrtkama

Komentara 4

Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
15:33 07.04.2014.

Više je nego očito kako nesposobni Jovanović za cilj ima uništiti školstvo. Naime iskusnim učiteljima smanjuje plaće, samim time ih ponižava i umjesto da su motivirani podučiti mlađe samo će od jada zanemariti podučavanje učitelja!!! Ovoga diletatnta treba osuditi za veleizdaju!!

JN
Justice.No.1.
15:54 07.04.2014.

Školstvo je u katastrofalnom stanju od učitelja pa do ministarstva prosvjete! Pa provedeno istraživanje PISA u 65 zemalja: Hrvatski učenici u svim segmentima ispod prosjeka... Sramota! Od političkog zapošljavanja i preko veze u školama do onih u ministarstvima koji nemaju veze sa školstvom, svaka medalja ima dvije strane, ali istina je ta da naše školstvo je postalo sprdačina, pa pogledajte kakvi nam klinci izlaze iz škola, tko predaje u tim školama (stranka odlučuje), ministar ne zna ni koliko ima zaposlenika, a svake godine sve manje i manje razreda a profesora i učitelja sve više, pa čak i škola. Nerealna slika za koju Jovanovic je nesposoban i najvise kriv, ministarstvo prosvjete mora voditi politicki neutralna osoba koja je odradila veliki broj u skolstvu i zna probleme,a ne preko stranke i iskaznice.

KA
kafka
15:44 07.04.2014.

U Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta cvijeta perfidna korupcija. Štite se prekršitelji zakona! Štite se svoji i uništava kvaliteta, materijalna osnova i povjerenje u obrazovni sustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije