Kazne zbog šahta

Smjene u HAC-ONC-u zbog gužve na Sv. Roku

naplatne kućice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
08.04.2016.
u 13:30

Direktor održavanja i šef operative kažnjeni su s 20% manje plaće, smijenjena v.d. pomoćnice direktora za sigurnost prometa i drugi

Zbog kolona ispred tunela Sveti Rok na Uskrsni ponedjeljak, koje su nastale zbog sanacije šahta, uprava HAC-ONC-a smijenila je Zrinku Drozdek s mjesta vršiteljice dužnosti pomoćnika direktora za sigurnost prometa, Davora Bićanića, šefa Odjela za promet i upravno-tehničke poslove, Željka Vukelića, šefa pravca jug, i Tomislava Bišćanina, voditelja tehničke jedinice održavanja Sveti Rok.

Direktor Sektora za održavanje Ivica Križanić i šef Operative Nediljko Prskalo kažnjeni su sa 20 posto manje plaće, a dobili su i opomene pred otkaz. Oni su, prema nalazu unutarnje kontrole, proglašeni odgovornima za te kolone. Iako nam je ta informacija potvrđena iz više izvora, u upravi HAC-ONC-a nisu je željeli ni potvrditi ni opovrgnuti. Odgovorili su nam da je događajem ispred Svetog Roka tvrtki narušen ugled i da trebaju donijeti valjanu odluku.

– Ona se mora temeljiti na točno utvrđenom činjeničnom stanju temeljem kojeg će se sa sigurnošću utvrditi odgovorne osobe i sam stupanj njihove odgovornosti. Tek nakon takvog postupka uprava će donijeti konačnu odluku – navode u upravi HAC-ONC-a.

>>'Zbog gužvi pred svetim Rokom mogući otkazi u HAC-u do razine uprave'

>>Butković najavio reakciju Ministarstva zbog zastoja na autocesti

Komentara 6

DU
Deleted user
13:56 08.04.2016.

Mislim da je ovo u redu, oni koji odlučuju moraju to raditi u skladu s zdravom pameću, a zdravorazumski je bilo očekivati pojačani promet na Uskrs.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:28 08.04.2016.

Kad će smijeniti onog sindikalistu što ima službeni automobil o našem trošku?

DU
Deleted user
13:42 08.04.2016.

Ministar Butković je krenuo strogo i principijelno, neka takav ostane do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije