uskoro referendum?

Stanić: Narode uspjeli smo! Prikupili smo 460.000 važećih potpisa

Mijat Stanić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
14.01.2015.
u 17:10

Mijat Stanić očekuje da će referendum ''Ne damo naše autoceste'' biti održan u trećem ili najkasnije četvrtom mjesecu

Mijat Stanić na svom je Facebook-profilu danas objavio da je inicijativa ''Ne damo naše autoceste'' prikupila preko 460.000 važećih potpisa.

"Narode uspjeli smo: ministar Bauk je potvrdio. Imamo više od 460.000 važećih potpisa. Uskoro referendum 'Ne damo naše autoceste'", napisao je Stanić na Facebooku.

Iz Ministarstva uprave neslužbeno potvrđuju da je ta referendumska inicijativa skupila i više nego dovoljno potpisa, neslužbeno je riječ o otprilike 465.000 valjanih potpisa.

Stanić je za Večernji otkrio kako mu je ministar Arsen Bauk rekao da će se ova inicijativa naći na dnevnom redu sjednice Vlade idući tjedan, nakon čega ide na Sabor koji može od Ustavnog suda zatražiti i je li referendumsko pitanje u skladu s Ustavom. Stanić je uvjeren da do te provjere neće doći.

– Mislim da nema razloga za provjeru jer su naš slučaj već obrađivali kod zahtjeva za moratorij. Da su utvrdili neustavnost, mogli su ga odbaciti već u tom rješenju. Mislim da nema razloga za odugovlačenje – rekao je Stanić.

Očekuje da će referendum biti održan u trećem ili najkasnije četvrtom mjesecu, dakle dosta prije eventualnog potpisivanja ugovora o koncesiji za koje je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao da bi se moglo dogoditi u šestom ili sedmom mjesecu.

Stanić je uvjeren da će građani na referendumu podržati inicijativu.

Naravno da će nas građani podržati, kao što su nam dali potpise, a u konačnici i ankete su nam išle u prilog – rekao je Stanić.

>> Ustavni sud odbacio zahtjev inicijative 'Ne damo naše autoceste'

>> 'Ako padne monetizacija, to će mi biti poruka: Otiđi'

Komentara 57

KA
Kabulkowski
17:25 14.01.2015.

Žalosno da se moralo ovoliko daleko ići da se o tome održava referendum...ceste opće nisu u minusu, to su namještene brojke da lobisti izmanipuliraju javno mijenje i monetizacijom stave novce u đep...

SI
simeeee
17:34 14.01.2015.

Ne, ne, ne, po novom shvacanju vlade i za referendum za autoceste treba skupiti 10 miliona potpisa u cilom REGIONU

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:22 14.01.2015.

Napokon nesto pozitivno. Normalno da ne damo nase ceste, po to je jedino nase sto je ostalo. Sve ostalo je vec rasprodano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije