U ime obitelji

'Tražimo nadzor programa HRT-a tijekom referenduma'

Željka Markić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
19.11.2013.
u 17:08

Dodaju kako je dužnost Programskog vijeća da zastupa i štiti interes javnosti provođenjem nadzora programa

Građanska inicijativa „U ime obitelji“, kao podnositelj zahtjeva za raspisivanje referenduma, uputila je Programskom vijeću HRT-a zahtjev za nadzor programa HRT-a tijekom provedbe državnog referenduma, kao i nad dosadašnjim praćenjem aktivnosti „U ime obitelji“ u programu HRT-a.

– Javna je televizija u službi interesa građana i javnosti koji je svojom pretplatnom i financiraju, stoga zabrinjava sužavanje i jednostrano prikazivanje referendumskog postupka i sudjelovanje HRT-a u službi aktualne vlasti, protivno Kodeksu dobre prakse za referendum koji je preporučila Venecijanska komisija Vijeća Europe i Pravilima o postupanju HRT-a tijekom referenduma. Primjetno je da ni u jednom „referendumskom“ prilogu nije moguće uočiti bilo kakvu zastupljenost predstavljanja pozitivnog stajališta o referendumskom pitanju otkad je Hrvatski sabor raspisao referendum, a posebice se to odnosi na najgledanije informativne emisije – poručuju članovi inicijative.

Dodaju kako je dužnost Programskog vijeća da zastupa i štiti interes javnosti provođenjem nadzora programa, a osobito da prati provedbu programskih načela i obveza utvrđenih zakonom i ugovorom između Hrvatske radiotelevizije i Vlade RH, a u slučaju njihova nepoštivanja, Programsko vijeće dužno je pismenim putem upozoriti Ravnateljstvo HRT-a i glavne urednike na HRT-u, uz dostavu upozorenja Nadzornom odboru HRT-a.

>> Svađe zbog riječi brak, a prava gotovo jednaka

Ključne riječi

Komentara 125

MA
maspok
17:43 19.11.2013.

Ima li kraja ovim povampirenim kvazi- demokratima na ovim prostorima ? Pa radi se samo o referendumskom pitanju i svatko može reći da je za ili protiv. Kakva je to netolerantna histerija ušla u ljude? Ženu, majku, netko ovdje nazivaa prasicom. Pa na što taj liči da mi je znati? Po čemu se taj ističe ? Po bahatosti, bezobrazluku, neodgoju, primitivizmu !? Vjerojatno su mu to vrline, a mane nema.

Avatar abcd
abcd
17:38 19.11.2013.

Nista posebno ne trazi nego jednaku zastupljenost za i protiv. Necemo valjda slusati vesnu kokardicu pusic svaki dan kako laje protiv?

ST
straser
17:40 19.11.2013.

Gledao sam onaj treci dnevnik, odmah ujutro sam zvao sluzbu gledatelja hrt-a i protestirao radi najtendencioznijeg dnevnika do sad koji su napravili zbog Munizabinog izvrtanja rijeci Markicke. Rekao sam im da se klanjaju drugu titu i provode partijsku indoktrinaciju kroz dnevnik. Ma ocito je takva panika medju ovim jugoslavenskim stakorima po svim institucijama da sad laju bez kontrole,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije