Zbog referenduma

Vlada i formalno odustaje od davanja autocesta u koncesiju

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.04.2015.
u 18:36

U obrazloženju takve odluke Vlada navodi kako postoji mogućnost da se referendumom onemogući nastavak monetizacije javnog duga po koncesijskom modelu

Vlada će sutra i formalno odustati od namjere da autoceste da u koncesiju. Donijet će odluku o prestanku važenja odluke iz 2013. kojom se daje suglasnost na prijedlog modela monetizacije dijela javnog duga HAC-a i ARZ-a kroz dodjelu koncesiju za upravljanje i održavanje autocesta.

U obrazloženju takve odluke Vlada navodi kako postoji mogućnost da se referendumom onemogući nastavak monetizacije javnog duga po koncesijskom modelu.

To, kako doznajemo ne znači da Vlada odustaje od monetizacije javnog duga koji se odnosi na naše autoceste, to jest i dalje je u igri model B odnosno javna ponuda za prodajom dijela dionica društva HAC ONC investicijskim ulagačima (računa se na mirovinske fondove) te građanima Republike Hrvatske.

>> Na propalu koncesiju autocesta bačeno 7,8 milijuna kuna

Komentara 8

UI
Uvijek_iskreno
21:41 15.04.2015.

Neka odustanu od svog mandata odmah

Avatar airbizz
airbizz
21:41 15.04.2015.

referenduma ipak mora biti da ovakve stvari,kao što je prodaja samog sebe ,nikada više ne bude na pameti.što se tiče ponude dionica hac-a građanima,smatram je pljačkom zato što su građani sami platili izgradnju autocesta i sad je malo pretjerano tražiti da građani kupe svoje vlasništvo.moralo bi sudstvo revidirati odluke i individue koje pokreću takve misli i projekte.mislim da svatko mora stajati iza svojih riječi i djela,a pogotovo dužnosnici.

SP
spenic60
20:46 15.04.2015.

Mora da nesto ima u pozadini te (odluke ) . Vlada opet trazi nacin da nam uzme i ovo malo novca sto imamo. Kako vjerovati ljudima koji su u stanju u dva dana reci dvije razlicite stvari o istoj tematici i besramno tvrditi uporno suprotno.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije