Vladimir Gredelj:

'Tragedija u Osijeku trebala bi biti upozorenje akterima koji pokušavaju provesti deložaciju'

Vladimir Gredelj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.03.2015.
u 10:35

"Naglašavamo kako bi jučerašnja tragedija u Osijeku trebala biti ozbiljno upozorenje svim akterima ovog postupka koji pokušavaju na nasilan način provesti postupak deložacije", napisao je Gredelj.

Odvjetnik obitelji Cvjetković, Vladimir Gredelj, pozvao je Općinski građanski sud u Zagrebu da zastane s postupkom deložacije.

Jutros je ponovno odgođena deložacija deveteročlane obitelji sa zagrebačkog Bukovca, a, kako nam je objasnio odvjetnik kupca Ivan Kobaš, do odgode je došlo zbog "nesposobnosti policije".

"Tragedija u Osijeku svakako bi trebala biti ozbiljno upozorenje"

Gredelj u priopćenju naglašava da bi sud trebao zastati s postupkom deložacije kako bi se izbjegla moguća nastala šteta, "a ujedno kako bi se spriječili mogući incidenti među građanima, a koji bi mogli dovesti do nesagledivih posljedica". Odvjetnik je u svom priopćenju povezao jučerašnje ubojstvo osječkog odvjetnika Vlatka Vidakovića s deložacijom obitelji Cvjetković. "Posebno naglašavamo kako bi jučerašnja tragedija u Osijeku svakako trebala biti ozbiljno upozorenje svim akterima ovog postupka koji pokušavaju na nasilan način provesti postupak deložacije", napisao je Gredelj u priopćenju.

Dodao je da nekoliko desetaka ljudi tjedan dana dežura ispred kuće Cvjetkovićevih "te najmanja iskra može dovesti do kobnih posljedica, a o čemu bi nadležne institucije svakako trebale voditi računa". U zaključku je pozvao na "razumnost postupanja svih aktera ovog nemilog događaja".

Gredelj je u ime djece obitelji Cvjetković podnio žalbu zagrebačkom Županijskom sudu na odluku zagrebačkog Općinskog suda da se odbije njihov prigovor i ovrha proglasi nedopuštenom, a neosnovanim je nazvan prijedlog za odgodom ovrhe. "Smatramo i duboko smo uvjereni kako će Županijski sud u Zagrebu razmotriti našu žalbu, te ukinuti Rješenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da je notorno kako se radi o kršenju temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH te Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda – prava na dom", stoji u priopćenju.

>>Odvjetnik kupca: Deložacija obitelji Cvjetković odgođena je zbog nesposobnosti policije

>>Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent!

>>U odvjetnika pucao zbog novca pa ostavio oproštajno pismo

Komentara 4

SS
sokac sa drave
11:24 24.03.2015.

Kada ti zbog duga od 500 kuna mogu oduzeti cijelu imovinu a 90% vrijednosti ide odvjetniku onda je samo pitanje vremena kada ce krenuti rafalna paljba po pljckasima.Lujko ti si njihov i zelis i dalje zakonski delozirati Hrvatsku sirotinju.Mars u u svoju kamenitu vukohebinu.

RA
raikonen
13:20 24.03.2015.

ne opravdavam ničije ubojstvo i slažem se da o ovome treba razmisliti,ali gospodo odvjetnici vi ste ti koji svojim dubiozama i kopanjem rupa u zakonu dovodite obične ljude u bezizlazne situacije iako vam je jasno da radite protiv svake logike pravde i prava

LU
lujko
11:09 24.03.2015.

gredelj iznosi u svome govoru elemente kaznonog djela!Da li se on prijeti na neizravan nacin da ako se njih zakonski delozira da ce sse nesto desiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije