uhidbeni nalog

'Za EK ovaj slučaj nikad nije bio o Perkoviću već o poštovanju propisa'

Viviane Reding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
24.01.2014.
u 18:47

Za Komisiju je važna pravilna primjena europskih zakona, kazala je glasnogovornica europske povjerenice za pravosuđe Viviane Reding.

Mina Andreeva, glasnogovornica europske povjerenice za pravosuđe Viviane Reding, nije željela komentirati konkretan slučaj Josipa Perkovića, ali je ipak, u trenucima dok je Perković već bio u zrakoplovu, pristala reći nešto o tome kako Komisija sada vidi usklađenost Hrvatske s propisima o Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

– Za Europsku komisiju ovaj slučaj nije nikad bio o ovoj ili onoj osobi, nego o poštovanju propisa. Za Komisiju je važna pravilna primjena europskih zakona. Zato je Viviane Reding ljetos poduzela odlučnu akciju kako bi osigurala da Hrvatska ponovo uskladi svoj zakon s europskim. To je rezultiralo promjenom hrvatskog zakona iz kojeg je uklonjeno vremensko ograničenje za primjenu EUN-a. Time je hrvatski zakon ponovo usklađen i sada su sudovi odgovorni za svaki pojedinačni nalog – rekla je Mina Andreeva.

>>Ekskluzivne fotografije: Perkovića u Münchenu preuzela njemačka specijalna policija

>>Anto Nobilo nakon izručenja: Nema predaje, idemo dalje

>>'U Münchenu očekujem brzo suđenje i slobodu!'

Komentara 9

Avatar delminium
delminium
20:02 24.01.2014.

za hrvatsku je ovo trunka nade trunka nade da će se riješiti udbaša iz politike, gospodarstva, crkve itd.

BU
Bulaba
20:42 24.01.2014.

A u slučaju Mustać osim goričkog suda odgovoran je i Mladen Bajić, pa njemu možemo zahvaliti za sankcije.

TZ
TEZNO ZAKON
22:58 24.01.2014.

Bajicu ostavka! Merkel hocemo smjenu Bajica radi kriminala u Hrvatskoj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije