uzvratili udarac

Udruga Zviždač: u Gavelli je nestalo oko 3 milijuna kuna

Vesna Balenović
16.04.2013.
u 16:38

Nedavno otpušteni šef računovodstva kazališta Gavella Vinko Mikulić iznosi teške optužbe na račun Darka Stazića

Nedavno otpušteni šef računovodstva kazališta Gavella Vinko Mikulić i predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović sutra će u 11 sati u Centru za ljudska prava predstaviti dokumente koji bi trebali dokazati da je Mikulić dobio otkaz zbog upozoravanja na kriminal u tom kazalištu. Podsjetimo, Mikuliću je otkaz uručen nakon što su u dio hrvatskih medija iscurili dokumenti o poslovanju Gavelle.

– Gospodin Vinko Mikulić namjerno je u javnost iznosio podatke koji su poslovna tajna kazališta, a podatke je iznosio selektivno, s neskrivenom namjerom da učini štetu kazalištu – objasnili su tad iz Gavelle. U jučerašnjem telefonskom razgovoru ravnatelj Darko Stazić bio je vrlo oprezan s komentiranjem bivšeg zaposlenika. Rekao je samo da se radilo o osobi koja “nije bila za svijet rada” te da je otkaz skrivio vlastitim ponašanjem.

Za razliku od njegovih nekadašnjih nadređenih, predsjednica udruge Zviždač smatra da je Mikulić žrtva zatiranja ljudskih i radničkih prava.

– Vinko Mikulić dobio je otkaz i zabranu ulaska u Gavellu zato što je prokazao kriminalce. Zagreb Gavelli daje 20 milijuna kuna, a dodatna 2 milijuna zarade na kartama. Gospodin Mikulić primijetio je da se po 500-600 tisuća kuna godišnje troši na reprezentacije, da se unajmljuje po 5-6 stanova, a ne zna se tko u njima stanuje, izdavali su se fiktivni računi za student-servise preko kojih se prao novac... Čak smo primijetili i da se gospodin Stazić sa svojim prijateljima iz Sabora i Vlade nerijetko častio u restoranu Stari fijaker i to Gavellinim novcem. U sumnjivim transakcijama nestalo je oko tri milijuna kuna – rekla nam je Vesna Balenović.

Da je Mikulić o svojim sumnjama već godinama upozoravao mjerodavne institucije, slažu se i jedni i drugi, ali Stazić upozorava da nedavna revizija nije pronašla ništa sporno u poslovanju Gavelle.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije